Cont personal

Procter&Gamble lanseaza a treia editie a campaniei "Sansa la viata, sansa la noi amintiri"

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
Pentru cei care urmează un ciclu lung de şcolarizare, intrarea la liceu constituie un...
 
La nastere, mintea unui copil este ca o carte nescrisa, cu pagini albe. Peste 20 de ani va fi...
 
Încă de la pubertate, copiii încep să-şi petreacă tot mai mult din timpul liber în...
 
Taguri: sansa  viata  amintiri  prematuri  nounascuti 
Compania Procter&Gamble la lansat a treia editie a campaniei "Sansa la viata, sansa la noi amintiri". Editia din acest an îsi propune sa ajute copiii nascuti prematur, prin donarea de echipamente de ultima generatie care folosesc sistemul de ventilatie cu frecventa înalta oscilatorie (HFOV). Acest sistem de ventilatie, care nu exista în prezent în maternitatile din România, reduce complicatiile cauzate de prematuritate si poate creste rata de supravietuire a copiilor nascuti prematur.

Campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri" se va derula în perioada 1 septembrie -
30 noiembrie 2010 si are ca obiective echiparea a 11 maternitati cu 14 sisteme de ventilatie cu frecventa înalta oscilatorie, precum si educarea publicului în privinta prematuritatii.

Cele 11 maternitati incluse în program trateaza un numar mare de copii prematuri si acopera întregul teritoriu al Romaniei: Bucuresti (Cantacuzino, Giulesti, Municipal, Polizu), Cluj (Clinicile de Obstetrica si Ginecologie 1 si 2), Iasi, Oradea, Sibiu, Timisoara si Târgu-Mures. Site-ul www.sansalaviata.ro va oferi informatii despre nasterile premature si posibilitatile de prevenire a acestora, despre complicatiile pe care le pot dezvolta copiii nascuti prematur, precum si sfaturi pentru îngrijirea acestor copii.


În România, în fiecare an, se înregistreaza peste 20.000 de copii nascuti prematur si nou-nascuti cu greutate mica la nastere. Prematuritatea si complicatiile sale sunt responsabile de mai mult de jumatate din decesele neonatale, reprezentând una din principalele cauze de mortalitate neonatala din tara noastra. Cea mai frecventa cauza de mortalitate determinata de prematuritate este sindromul de detresa respiratorie (RDS). Acesta impune folosirea unui sistem de ventilatie artificiala. Unul dintre cele mai avansate sisteme de ventilare este cel de înalta frecventa care ajuta copiii nascuti prematur sa supravietuiasca si, în plus, reduce apartia handicapurilor psiho-motorii asociate cu prematuritatea.

Ventilatia cu frecventa înalta foloseste frecvente respiratorii care depasesc frecventa respiratorie normala si se adreseaza în special prematurilor nascuti înainte de 32 de saptamâni. În 2009, în Romania s-au înregistrat 2.576 de copii care au avut la nastere o vârsta de gestatie mai mica de 32 de saptamâni (1% din totalul nou-nascutilor vii). Ventilatia de înalta frecventa ajuta la reducerea complicatiilor si creste rata de supravietuire. În acest moment, nici o maternitate din tara nu are în dotare un astfel de echipament.

"Speram ca indicatorul de mortalitate sa fie semnificativ redus pentru toate categoriile de prematuri, dar în special pentru cei cu vârsta de gestatie mai mica de 30 de saptamâni, unde avem cea mai mare rata de mortalitate. Prin utilizarea ventilatoarelor de înalta frecventa creste sansa de supravietuire a copiilor nascuti prematur si, de asemenea, scad complicatiile asociate cu prematuritatea - în special handicapul pulmonar. Acest tip de ventilatie permite utilizarea de presiuni mai mici de ventilatie si o durata de ventilatie mai redusa, ceea ce, pe termen lung, determina o patologie pulmonara mai putin severa, atât din punct de vedere al gravitatii, cât si din punct de vedere al incidentei. Prin utilizarea acestor echipamente ne propunem sa crestem rata supravietuirii cu 0,5 - 1 %/an si sa reducem rata complicatiilor asociate ventilatiei conventionale", declara Prof. Dr. Silvia Stoicescu, Presedinta Asociatiei de Neonatologie din România.


PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro