Cont personal

Precizari în legatura cu asigurarea carnetelor de note pentru elevii din judetul Constanta

 
Similare
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Majoritatea copiilor intra in lumea programelor TV inca inainte sa mearga la scoala. Desigur,...
 
Pentru a avea o dezvoltare sanatoasa copii au nevoie de o alimentatie corecta. In afara celor...
 
Activitatile extracurriculare detin un rol important in viata elevului, oferindu-i un alt mod...
 
Parintii trebuie sa le expuna copiilor, inca de la varste fragede, chiar prescolare, toate...
 
Taguri: constanta  elevi  carnete  scoala  profesori 
Biroul de Presa al Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului aduce urmatoarele clarificari legate de modalitatea de comanda si achizitionare a carnetelor de elev:

Carnetele de elev reprezinta documente de corespondenta între scoala (diriginte, profesor sau învatator) si  parinti, în care este consemnata situatia zilnica, semestriala si anuala a elevului. Potrivit Art. 42 din Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de învatamânt preuniversitar, învatatorul/profesorul are obligatia de a consemna "în carnetele de elev mediile semestriale si anuale".

Art. 113 stipuleaza ca "elevii au obligatia sa poarte asupra lor carnetul de elev, sa-l prezinte profesorilor/învatatorilor pentru consemnarea notelor, precum si parintilor, pentru informare în legatura cu situatia scolara".  Nu în ultimul rând, pe baza carnetului, elevii beneficiaza de reducerea biletului de intrare la spectacole sau muzee, precum si de reducerea la transportul în comun.
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului nu are nici o implicare în procesul de tiparire si achizitionare a carnetelor de elev. Unitatile de învatamânt sunt cele care raspund de asigurarea, pentru fiecare elev înscris, a carnetului de note.

În ceea ce priveste situatia de la Constanta, trebuie precizat ca mass-media dezinformeaza opinia publica, vehiculând informatia ca ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, domnul Daniel Petru Funeriu, ar fi aprobat o anume culoare pentru carnetele de elev. Potrivit informatiilor furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, formularele tipizate, în consecinta si carnetele de elev, au fost asigurate de fiecare unitate de învatamânt preuniversitar din judet sau centralizat, pentru scolile din municipiu, de catre Regia Autonoma Exploatarea Domeniului Public si Privat (RAEDPP) din cadrul Primariei Constanta. Inspectoratul Scolar Judetean Constanta a pus la dispozitia scolilor forma si continutul formularelor, fara a face alte precizari cu privire la culoarea tipizatelor. Directia Învatamânt din cadrul RAEDPP Constanta a solicitat SC AXIS-MEDIA SRL, prin nota de comanda nr. 3515/13.09.2010, livrarea a 10.450 de carnete de elev dintre care, pentru clasele IX-XII, de culoare portocalie.          
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro