Cont personal

OFICIAL: din 2011, concediul maternal va fi de un an de zile

 
Similare
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Poate ca acum 20 ani era mult mai greu sa gasim o jucarie care sa stimuleze creativitatea...
 
Pe vremuri oamenii isi pierdeau dintii de tineri, dantura se ingalbenea si se inegrea si...
 
Soneria insista cu zbarnaitul strident. Tresar. Arunc privirea spre geam -  bezna....
 
Computerele, jocurile video si internetul sunt, fie ca vrem, fie ca nu vrem, parte din viata...
 
Taguri: concediu  maternal  oficial  copil  indemnizatia 
Aseara, in timpul sedintei de guvern, premierul Emil Boc a anuntat decizia oficiala ce priveste concediul maternal si indemnizatia de crestere a copilului. Mamicile care vor naste incepand cu 2011 vor avea concediu maternal platit doar 12 luni. Dupa cele 12 luni, mamicile vor putea ramane acasa insa fara sa primeasca niciun ban pentru cresterea micutului. Indemnizatia pentru viitorii parinti va fi intre 600 si 3.400 de lei. Daca mama doreste sa mearga la serviciu, dupa un an, aceasta va primi un stimulent lunar in valoare de 500 de lei.

In cazul celor 198.000 de parinti care sunt deja, sau vor intra in 2010, in concediul maternal, concediul de crestere a copilului si indemnizatia acordata vor ramane neschimbate.

Tot cu aceasta ocazie, Emil Boc a declarat ca una dintre prioritatile sale din 2011 va fi aceea de a crea "locuri suficiente in crese pentru copiii care vor veni acolo in urma deciziei parintilor de a se reintoarce la munca sau la sfarsitul celor douasprezece luni de concediu care vizeaza cresterea copilului."

In urma acestei decizii, mamicile vor iesi maine la orele 11.00, 8 decembrie 2010, in strada, in fata guvernului pentru a protesta decizia premierului Emil Boc.

Daca doresti sa comentezi aceasta stire, te invitam aici.


PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro