Cont personal

ARACIP a evaluat, în vederea acreditarii, 53 de unitati de învatamânt preuniversitar, atât din sistemul public, cât si din cel privat

 
Similare
"Este o zi foarte importanta pentru scoala româneasca. Multumesc Comisiei de învatamânt a...
 
Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Petru Funeriu, îsi exprima...
 
Ultima proba din cadrul evaluarii nationale pentru elevii de clasa a VIII-a - proba scrisa la...
 
Agentia Româna de Asigurare a Calitatii în Învatamântul Preuniversitar - ARACIP, institutie...
 
În perioada 15 iunie 2009 - 15 iunie 2010, Agentia Româna pentru Asigurarea Calitatii în...
 
Taguri: invatamant  acreditare  aracip  acreditarii  preuniversitar 
În perioada 15 iunie 2009 - 15 iunie 2010, Agentia Româna pentru Asigurarea Calitatii în Învatamântul Preuniversitar (ARACIP) a primit solicitari de evaluare în vederea acreditarii de la 53 de unitati de învatamânt preuniversitar autorizate sa functioneze provizoriu. Dintre acestea, 45 de unitati de învatamânt sunt particulare, iar 8 de stat. ARACIP a analizat documentatia depusa de unitatile de învatamânt preuniversitar, în vederea acreditarii si a dat curs tuturor solicitarilor primite, asigurând evaluarea acestora, pe baza standardelor de acreditare aprobate prin lege.

În urma evaluarii dosarelor si a evaluarii externe, la data de 18.06.2010, situatia se prezinta astfel:

- din totalul celor 45 de unitati de învatamânt preuniversitar particular care au solicitat evaluarea, 27 au fost propuse de catre ARACIP pentru acreditare, una a primit aviz negativ, iar 17 urmeaza a fi discutate în Consiliul ARACIP.

- la învatamântul de stat, 7 unitati de învatamânt sunt propuse pentru acreditare, iar una urmeaza a fi discutata în Consiliul ARACIP.

Conform Metodologiei de evaluare institutionala în vederea autorizarii, acreditarii si evaluarii periodice a organizatiilor furnizoare de educatie, "procesul de acreditare a organizatiilor furnizoare de educatie presupune parcurgerea a doua etape succesive: autorizarea de functionare provizorie si acreditarea propriu-zisa." Acreditarea trebuie solicitata dupa încheierea unui ciclu de scolarizare, în termen de maximum 2 ani de la data absolvirii primei promotii, sub sanctiunea ridicarii autorizatiei de functionare provizorie.

Dupa acreditare, organizatiile furnizoare de educatie se supun procedurii de evaluare externa periodica (o data la trei ani) pentru verificarea respectarii standardelor de acreditare ca standarde obligatorii de functionare. Solicitarile de acreditare se pot adresa pe tot parcursul anului calendaristic, dar vizitele de evaluare se deruleaza numai în timpul anului scolar. În situatia acordarii acreditarii, unitatile de învatamânt devin parte a sistemului national de învatamânt din anul scolar urmator.

 www.edu.ro


Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro