Cont personal

Reducerea consumului de carburant - o prioritate pentru orice familie


 
Similare
  Ce inseamna criza? Criza, fie ea ecomica, politica sau de alta natura, apare pentru...
 
Aceasta dieta este de scurta durata si foarte eficienta, eliberand toxinele din circuitul...
 
Statisticile arata ca adolescentii incep sa bea de la varste din ce in ce mai mici si consuma...
 
In societatea de astazi se pune un pret foarte mare pe imagine, pe eticheta. Si mai ales...
 
Taguri: consum  carburant    economie  carburant 

In societatea de astazi se pune un pret foarte mare pe imagine, pe eticheta. Si mai ales atunci cand vorbim despre masini. Masina trebuie sa arate impecabil, sa fie o marca cunoscuta, sa aibe multi cai putere, aer conditionat, sistem audio performant si un consum redus de carburant. Insa, nu orice masina indeplineste toate aceste conditii. In general, masinile de lux au si un consum de combustibil foarte mare (indiferent daca vorbim de motoarele pe benzina sau de motoarele Diesel). Asa ca, daca vrei sa faci economie si sa reduci consumul de carburant trebuie sa cunosti cateva trucuri. Citeste sfaturile noastre si pune-le in aplicare.

 

 1. Daca nu ai inca o masina dar intentionezi sa-ti achizitionezi una si vrei ca aceasta sa aibe un consum redus de carburant, trebuie sa ai grija ce model iti alegi. In piata, exista masini pentru toate buzunarele, gusturile si necesitatile. Insa, preferintele se platesc atat prin intretinerea masinii cat si prin consumul ei. Mai exact, o masina mare, cu multi cai putere, va consuma mult mai mult decat o masina cu un motor mai mic, cu o putere mai mica. Astfel, daca esti o persoana pentru care reducerea consumului de carburant este o regula esentiala, alege o masina care sa consume benzina/motorina mai putina.
 2. Reducerea consumului de benzina/motorina depinde foarte mult si de cum circuli cu masina. O masina turata, alergata fara rost, bruscata, va consuma mai mult combustibil decat o masina condusa cu o viteza constanta, cu eleganta.
 3. Daca doresti sa reduci consumul de combustibil, desi circuli in oras, in timpul orelor de varf, trebuie sa eviti zonele supra-aglomerate precum pietele si intersectiile centrale. Prefera sa mergi la serviciu pe un drum putin mai lung dar mult mai liber din punctul de vedere al circulatiei. Asa vei reusi sa reduci consumul de combustibil. Si daca nu ai astfel de variante, o solutie ar fi sa-ti schimbi programul de lucru. 30 de minute in plus sau in minus se vor cunoaste.
 4. Reducerea consumului de combustibil este o prioritate si atunci cand vorbim de concedii. Un consum redus ne poate prelungi vacanta cu cel putin 2 zile. Pentru a face economie la benzina/motorina in concediu trebuie sa urmezi cateva reguli esentiale. 
  • In primul rand trebuie sa ai un traseu foarte bine stabilit, inca de la inceput. Drumurile gresite inseamna si un consum de benzina/motorina mare, nervi, timp pierdut.
  • Este bine sa alegi traseele cele mai cunoscute de tine, sa eviti sa circuli prin orese, sa folosesti autostrazile acolo unde este cazul. Vei ajunge mai repede la destinatie si vei economisi combustibil.
  • Viziteaza obiectivele turistice pe zone. Concentreaza-ti vacanta si popasurile pe zone. Asa vei reusi sa reduci consumul de carburant plimbandu-te fara tinta.
  • Nu pleca nicaieri fara o harta actualizata de circulatie. Harta te va ajuta sa calatoresti sigur, mai ieftin si mult mai relaxant.  

 

PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro