Cont personal

Plictiseala din vacanta. Idei de activitati!

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
Pentru cei care urmează un ciclu lung de şcolarizare, intrarea la liceu constituie un...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Taguri: copii    vacanta    scolar    parinti    plictiseala    activitati  copii 

Repausul din vacanta poate fi, de multe ori, extrem de plictisitor pentru un scolar. Desi odihna este mai mult decat necesara copilasului dupa un an scolar intens, lipsa unei activitati poate deveni un adevarat disconfort si stres pentru copii si parinti. Din aceste motive, parintii trebuie sa ofere copiilor un echilibru intre joc si odihna pe tot parcursul vacantei de vara. Ce trebuie sa faceti? Iata ideile noastre!Parerea specialistilor

Chiar daca nu-ti vine sa crezi, psihoterapeutii iti recomanda sa-ti lasi copilul sa leneveasca (desigur, cu anumite limite) atat cat considera el in vacanta. Conform ultimelor studii, zilele lungi de plictiseala si leneveala au rolul de a pastra un echilibru psihologic in viata viitorului adult. O vacanta libera, fara obligatii, fara ore stricte de somn, masa sau joaca, are un rol extrem de important in dezvoltarea unui copil. Foarte important este ca cel mic sa fie cel care hotaraste cum isi „umple” fiecare zi de vacanta. Fiind o vacanta plina de posibilitati, parintii nu trebuie sa uite sa-si incurajeze copiii sa incerce hobby-uri noi, activitati noi, sa citeasca sau sa faca sporturi de sezon. O astfel de perioada poate fi foarte creativa daca scolarul nu este presat de nimeni dintre cei din jur.

Sfaturi!

Exista, insa, si plictiseala cea problematica. Si aici pot interveni ideile parintilor. Atentie! Aceste idei nu trebuie sa fie obligatorii. Mai exact, ii puteti propune copilului cateva activitati de vacanta insa, sub nicio forma, nu-l puteti forta sa le si practice. In general, copiii apreciaza aceste idei daca sunt suficient de distractive. Mai exact, cursurile de inot, o bicicleta noua, poate un instrument muzical ii vor atrage pe copii si ii vor tine ocupati toata vacanta. De asemenea, cartile de aventuri, jocurile Lego, puzzle-urile, plansele de desen sau jocurile creative nu trebuie sa lipseasca nici ele din jurul copilului dvs.

In vacanta de vara este recomandat ca cel mic sa-si petreaca si o perioada de timp impreuna cu bunicii. La munte sau la mare, vacanta alaturi de parinti, trebuie sa existe si ea. Chiar daca pentru dvs. aceste concedii alaturi de copii nu sunt foarte relaxante, trebuie sa faceti un efort si sa nu renuntati la ele. Copiii abia le asteapta!

In cazul vacantei copiilor mai mari, aici activitatile pot fi si mai variate si atragatoare. O tabara sau o activitate de voluntariat este bine venita pentru un scolar cu varsta peste 10 ani. Trebuie doar ca dvs. sa cunoasteti toate detaliile si toate activitatile in care copilul dvs. se va implica in perioada respectiva.

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro