Cont personal

Motive ca sa-ti trimiti copilul in tabara

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Tensiunea arteriala reprezinta presiunea cu care sangele circula prin vasele de sange. Valorile...
 
Taguri: copii    tabara    activitati    adolescenti    lectie 

Te intrebi daca taberele scolare, sau cele cele organizate de cluburi pe anumite teme precum muzica, sport, pictura, dans, modelaj etc. reprezinta o solutie pentru vacanta de vara a copilului tau? Exista cateva motive reale care pot convinge orice parinte ca merita ca propriul copil sa-si petreaca o parte din vacanta de vara in tabare. Iata care sunt acestea! Distractie si amintiri frumoase.

Amintirile frumoase din tabara sunt inegalabile pentru un copil. Focul de tabara, glumele cu ceilalti copii, activitatile interesante, sporturile noi precum escaladarile, caiacul, patinajul etc., toate au un farmec aparte care nu poate fi inlocuit de concediile alaturi de parinti sau de vacantele petrecute la bunici.

Experiente noi.

Copiii invata unele lucruri utile acasa si la scoala acumuleaza cunostinte teoretice. Taberele de vara le deschid insa orizontul catre un nou tip de experiente si abilitati, pentru ca le pun in fata situatii de viata inedite si provocari deosebite si, in plus, le ofera ocazia de a lega prietenii cu ceilalti colegi, cu personalitati diferite, provenind din alte zone etc. Experientele ca povestile din jurul focului de tabara, preprarea mancarii, cursele de biciclete, escaladarile, cooperarea la jocurile de aventura comune, rezolvarea diferendelor cu colegii le creeaza celor mici si adolescentilor un univers aparte, in care trebuie sa ia decizii, sa hotarasca singuri, sa reporteze succese, sa se simta implinti atunci cand realizeaza ceva. Intr-un fel, taberele inlocuiesc cu avantaje evidente jocurile de strategie jucate de calculator. La sfarsitul vacantei, copiii se intorc la scoala cu un castig important in ceea ce priveste abilitatile lor fizice si sociale, maturizati de experienta acumulata.

Activitati noi.

Taberele sunt ocazia ideala pentru ca cei mici sa-si descopere talentele, centrele de interes, pasiunile. Adolescentii care au un nivel scolar scazut sau care isi subestimeaza capacitatile pot descoperi acum ca exceleaza in domeniile pentru care nu se considerau talentati. Experienta taberei contruieste sau defineste personalitatea copilului dumneavoastra si contribuie la dezvoltarea sa personala.

Schimb de experienta.

In tabara, copiii isi petrec tot timpul alaturi de colegii lor care provin din medii diferite (familiale, sociale) si din zone culturale variate. Astfel, schimburile de experiente, opinii, cunostinte sunt avantajate si cei mici ajung sa descopere lucruri noi despre viata. Aceasta apropiere dezvolta capacitatile de socializare, toleranta fata de diferentele existente intre oameni si intareste simtul de conlucrare. Pentru copiii si adolescentii care prezinta problemele emotionale sau comportamentale este o lectie de viata excelenta.

Independenta.

Copiii si adolescentii isi pot pune la incercare propriile abilitati, fara sa beneficieze de sprijinul adultilor. Iar acest avantaj este un test esential si foarte benefic, mai ales pentru adolescenti, cei care sunt mereu in cautarea automoniei si a propriei personalitati. Copiii timizi, rezervati sau necomunicativi isi descopera, la sfarsitul taberei, calitatile camuflate de aceasta timiditate si stiu sa-si foloseasca mai bine calitatile.

Responsabilitate.

Copilul dumneavoastra refuza sa doarma singur sau nu vrea sa-si faca ordine in camera? Tabara presupune o schimbare drastica, participarea la activitatile casnice comune si urmarea unui program zilnic. In mod surprinzator, copilasii indeplinesc toate aceste cerinte imediat ce se obisnuiesc cu rutina cotidiana impusa de profesori, antrenori sau coordonatori, ajungand chiar sa-si asume singur unele responsabilitati. 
Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro