Cont personal

Montajul rulourilor de gazon

autor: Adina Lazar

 
Similare
Taguri:  

Rulourile de gazon sunt foarte cautate la ora actuala pentru usurinta si rapiditatea pe care le confera la acoperirea cu gazon a unei peluze sau gradini. Nicio gradina nu are farmec fara gazon de jur imprejurul casei, fara verdeata, flori si pomi. Rulourile de gazon sunt indicate atat pentru gradinile mai mici, dar si pentru peluzele mari, generoase, unde proprietarii isi doresc sa se bucure de relaxarea si frumusetea oferite de natura.

Rulourile de gazon le puteti comanda de la firme care se ocupa de amenajari gradini si spatii exterioare. Majoritatea ofera si consultanta sau sfaturi atat in privinta tipului de gazon potrivit suprafetei dvs. de teren, in functie de destinatia gazonului, dar si de conditiile climaterice ale zonei, cat si in privinta montajului gazonului. Montajul gazonului este un proces care necesita pregatire, atentie si implicare. Pentru ca gazonul dvs. sa se prinda repede si sa creasca frumos si sanatos, trebuie sa urmati cativa pasi extrem de importanti. Iata care sunt acestia!

  1. Rulourile de gazon se amplaseaza doar pe un teren curatat, in prealabil, de plante salbatice sau resturi. Mai exact, inainte de a comanda gazonul, trebuie sa eliberati complet terenul, sa-l curatati de iarba nedorita, sa-l nivelati. Indicat este sa folositi ierbicid de cateva ori la rand, pentru a va asigura ca terenul respectiv este "rezervat" doar gazonului ce urmeaza sa-l montati. Dupa ce v-ati asigurat ca terenul este "curat", nivelati solul.
  2. Pentru a se prinde noul gazon si pentru a creste sanatos, trebuie imbunatatite calitatile nutritive ale solul. Adica, sa fiti siguri ca solul dvs. permite prinderea si cresterea gazonului. Un specialist va poate recomanda si va poate sfatui in privinta acestor aspecte, prin recomandarea de ingrasaminte specifice sau necesare gazonului pe care urmeaza sa-l montati.
  3. Daca terenul a fost pregatit si tratat cu ingrasaminte, puteti comanda rulourile de gazon. Montajul rulourilor de gazon se face de catre personal calificat, de cele mai multe ori, pus la dispozitie chiar de firmele care comercializeaza rulourile. Rulourile trebuie intinse bine, pentru a nu avea denivelari, si apoi tasate cu prese speciale. Daca aveti un teren mare, este bine sa lasati specialistii sa se ocupe de acest aspect. Eventual, ii puteti asista sau superviza calitatea lucrarii.
  4. Montarea gazonului este indicat sa fie facuta imediat ce acesta este adus. Daca il depozitati in soare sau daca ploua abundent peste rulourile de gazon,  riscati ca acestea sa se deterioreze, rezultand un gazon mucegait sau, mai rau, uscat.
  5. Imediat dupa montajul gazonului trebuie inceputa intretinerea lui. Mai exact, in primele doua saptamani de la montarea gazonului, trebuie udat bine, chiar foarte bine, astfel incat apa sa balteasca. Solul nu trebuie sa se usuce intre doua udari. Pentru a se prinde repede, rulourile de gazon trebuie udate cu apa cu presiune. Udatul manual nu este recomandat.
  6. Lasati gazonul sa se prinda bine si abia apoi tundeti-l putin. Nu-l tundeti foarte scurt deoarece riscati sa-i stricati radacinile sau sa-l rupeti. Gazonul se tunde, pentru inceput, doar o treime din inaltimea lui.
  7. Chiar daca s-a prins frumos, gazonul are nevoie de intretinere permanenta. Documentati-va in privinta ingrasamintelor necesare pentru cresterea lui armonioasa, de frecventa cu care trebuie udat sau tuns etc. Doar asa, acesta se va pastra verde si proaspat de la an la an.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro