Cont personal

Alege corect activitatile extracurriculare!

autor: Sebastian Stefan

 
Similare
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Tensiunea arteriala reprezinta presiunea cu care sangele circula prin vasele de sange. Valorile...
 
Orice parinte stie ca nu e deloc usor sa-i inveti pe copii bunele maniere. Dar cu siguranta...
 
La nastere, mintea unui copil este ca o carte nescrisa, cu pagini albe. Peste 20 de ani va fi...
 
Pentru copii, vestimentatia reprezinta o modalitate excelenta de a-si exprima personalitatea,...
 
Taguri: activitati    scolare  copii    elevi 
Activitatile extracurriculare detin un rol important in viata elevului, oferindu-i un alt mod de dobandire a informatiilor. Acestea pot fi activitati indepenente, pe care elevul le-a ales, sau activitati organizate de catre cadrele didactice la care acesta poate lua parte. In continuare ne vom indrepta atentia catre activitatile organizate de cadrele scoalare.

Acestea pot fi, dar nu se rezuma la:
  1. Serbarile si festivitatile - marcheaza evenimentele importante din viata scolarului. Din punct de vedere educativ importanta acestor activitati consta in dezvoltarea artistica a elevului  precum si in atmosfera sarbatoreasca instalata cu acest prilej. Aceste mici serbari, organizate de catre cadrele didactice, le ofera elevilor rasplata primita dupa munca, si de asemenea au un rol de motivare, mai putin seminificativ. 
  2. Concursurile scolare - sunt o metoda extrascolara de a starni interesul elevului pentru diferite arii curriculare avand, in acelasi timp, o importanta majora si in orientarea profesionala a elevilor, facandu-le cunoscute toate posibilitati pe care acestia le au. Concursuri precum "Cangurul" sau Olimpiadele Scolare pot oferi cea mai buna sursa de motivatie, determinand elevii sa studieze in profunzime si prin urmare sa scoata rezultate mai bune la scoala. Acelasi efect il pot avea concursurile organizate de catre cadrele didactice in clasa. Daca sunt organizate intr-o atmosfera placuta vor stimula spiritul de initiativitate al copiluiui, ii va oferi ocazia sa se integreze in diferite grupuri pentru a duce la bun sfarsit exercitiile si va asimila mult mai usor toate cunostintele. 
  3. Excursiile si drumetiile - stimuleaza copiii sa isi dezvolte o parte independenta a personalitatii in timp ce se confrunta cu realitatea intr-un mod investigativ. Acestia dobandesc cunostinte din diferite domenii, cum ar fi geografie, sociologie, istorie, isi formeaza reprezentari despre structurile si reprezentarile conditiilor de viata a persoanelor, animalelor si plantelor dar cel mai important invata sa faca fata diferitelor situatii neprevazute intr-un mod aproape independent. Integrarea in colectivul respectiv este vitala pentru o experienta placuta, tocmai din acest motiv, aceste drumetii se fac cu clasele, cu un grup de elevi care ia parte la activitati extrascolare etc.
  4. Specatolele - introduc copii in lumea artei, dezvoltandu-le partea creativa. Aceste activitati vor pune elevul in rol de spectator si vor insemna pentru el o inepuizabila sursa de impresii puternice. Stimuleaza afectivitatea copilului si, poate cel mai important, pot deschide apetitul pentru arta (carti, teatru, muzica etc).
  5. Alte activitati - pot fi alese de catre copii, luand parte in timpul lor liber. De obicei acestea sunt alese ca un hobby personal, sau chiar cu scopul de a-si aprofunda cunostintele intr-un domeniu anume. Din pacate, in Romania, aria aceasta nu este foarte dezvoltata, cu toate acestea exista anumite locuri unde elevii se pot inscrie (ca de exemplu "Palatul Copiilor").

Toate aceste activitati optionale sunt benefice pentru copii, dezvoltandu-i diferite abilitati, fiind caracterizate prin amuzament, relaxare si optimism.
Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro