Cont personal

Sfaturi pentru mentinerea energiei pe timpul iernii

autor: Echipa GP

 
Similare
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Tensiunea arteriala reprezinta presiunea cu care sangele circula prin vasele de sange. Valorile...
 
Orice parinte stie ca nu e deloc usor sa-i inveti pe copii bunele maniere. Dar cu siguranta...
 
La nastere, mintea unui copil este ca o carte nescrisa, cu pagini albe. Peste 20 de ani va fi...
 
Pentru copii, vestimentatia reprezinta o modalitate excelenta de a-si exprima personalitatea,...
 
Taguri: energie  iarna  copii  tonus  scoala  ritm 
Atunci cand vine sezonul rece, copiii sunt mai lipsiti de energie si mai obositi... Nu-i nimic anormal. Este o situatie fireasca si care se poate rezolva rapid cu cateva solutii simple, care-l vor ajuta sa-si recapete tonusul si energia.
Program prea incarcat?
 
Spre deosebire de atentia intelectuala, care cunoaste varieri de-a lungul zilei, energia fizica inregistreaza diverse niveluri pe tot parcursul anului. Conform unor sondaje realizate de specialisti, copiii sunt mai obositi la inceputul lunii noiembrie si pe toata perioada iernii (in special la sfarsitul lunii februarie). Doua sunt motivele esentiale: parcurgerea a sase-sapte saptamani de scoala fara vacanta si o vreme neplacuta (cu ploi si lipsa luminii solare). Nu trebuie uitat ca scolarii sunt obligati sa se trezeasca devreme cinci zile din sapte si sa studieze sau sa-si faca temele dupa terminarea orelor. Daca la acest orar mai adaugam cursurile extra-scolare, ca lectiile de pian sau de teatru, epuizarea provocata de gripa, raceli sau alte probleme comune iernii, avem tabloul complet al justificarii lipsei de energie.
Dar daca epuizarea persista dincolo de limita a trei saptamani, este necesar sa cereti sfatul medicului. Poate fi vorba despre o boala ceva mai grava.

Meniu echilibrat
Alegeti alimente care contin glucide lente, ce ofera energie pe termen lung: legume uscate, cereale integrale. De asemenea, oferiti-i copilului fructe si legume proaspete cu un continut ridicat de vitamina C si ciocolata neagra, care ofera un nivel mare de magneziu. Pestele trebuie sa faca parte din meniu de trei ori pe saptamana, datorita bogatiei in acizi grasi omega 3.

Pentru un moral de fier
Preocupati cu invatarea pentru teze si lucrari, precum  si cu mentinerea ritmului scolar necesar, copiii traverseaza o perioada de descurajare catre finalul de semestru. Este indicat sa-i sprijiniti si sa-i felicitati atunci cand obtin o nota buna, sa va manifestati interesul pentru progresul lor educational. 
De asemenea, puteti evoca apropierea vacantei si, ca avanpremiera, organizati o mica iesire, lasandu-i celui mic initiativa de a alege unde sa mergeti si ce sa faceti.

Mai putin stres
Oboseala scolarilor poate apare si pe fondul unui stres (chiar minor) la care este supus in orele petrecute acasa. Parintii sunt mereu grabiti si, de multe ori, conversatiile se reduc la cateva indicatii si ordine.
Faceti un mic test. Urmariti-va cuvintele, debitul verbal, intonatia, cuvintele utilizate si decibelii folositi atunci cand discutati cu copiii dumneavoastra. Daca descoperiti exagerari flagrante, incercati sa schimbati tactica. Creati un mediu placut si calm, fara tipete si tensiuni inutile. 

Zile de odihna
Weekendul trebuie sa reprezinte o zi de repaus in programul incarcat al elevului. Pentru a putea incepe saptamana in forta. Temele trebuie terminate vineri seara sau sambata dimineata, pentru ca restul timpului sa ramana liber pentru activitati relaxante. 

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro