Cont personal

Tratamentul leziunilor sportive

autor: Dr. Marian Ciobanu

 
Similare
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Tensiunea arteriala reprezinta presiunea cu care sangele circula prin vasele de sange. Valorile...
 
O alimentatie echilibrata si cu valoare nutritiva inalta este extrem de importanta in cazul...
 
Durerea de cap (cefaleea) nu-si are originea in creier, care este insensibil la durere, ci in...
 
Testul Babes Papanicolau (B-Pap), numit dupa savantul roman Victor Babes si cel grec...
 
Taguri: tratament  leziuni  sport  durere  masuri 
Leziunile minore pot fi tratate de sportivul insusi. Aproape toate raspund la aceleasi masuri: repaus relativ, ridicare, rece si compresie, in primele 24 de ore:
  • repausul relativ al zonei afectate, pentru a miscora edemul si sangerarea, urmat de reabilitare progresiva
  • ridicarea segmentului lezat deasupra nivelului inimii, pentru a miscora edemul precum si compresia lui usoara, cu un bandaj, fara a impiedica circulatia sangelui;
  • rece, prin comprese reci sau gheata (timp de 10-20 de minute, urmate de aceeasi perioada de pauza), repetate cateva ore in primele 24 de ore, sau atat timp cat umflatura continua, pentru a limita durerea si inflamatia.
In primele 24 de ore, nu face miscari care iti provoaca durere. Dupa aceea, inotul sau ciclismul pot fi reluate. Dupa o saptamana de activitate fara dureri, se incepe un program de mers si apoi - dupa a doua saptamana -  de alergat, atat timp cat pacientul nu are dureri. Daca durerea reapare, atletul isi ia doua - trei zile libere, fara dureri, inainte de a relua alergarea.

Tratamente

La aceste masuri se pot adauga analgezice usoare. Dupa 24 de ore, compresele calde sau alte surse de caldura ajuta vindecarea, prin marirea fluxului de sange la zona lezata, scaderea tensiunii musculare si prin relaxare. In acesta faza, aplicarea cremelor poate ajuta la vindecare. Aplica-le cu miscari usoare, deoarece - daca apesi tare - poti provoca sangerare interna si lezarea vertebrelor.

Tratamentul alternativ cuprinde terapia prin masaj, acupunctura, fitoterapia si tratamentul homeopatic.
Daca durerea persista in ciuda acestor masuri  simple de tratament acasa, trebuie consultat medicul. Acesta poate recomanda tratament de reabilitare ce poate sa dureze saptamani intregi.

Reabilitarea este un tratament de echipa, care include medici, asistente medicale, fizioterapie, antrenor si practicieni ai medicinii complementare.
Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro