Cont personal

Aveti gemeni? Ajutati-i sa fie diferiti!

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Taguri: gemeni  parinti  copii  hainute  jucarii 
Aceleasi hainute, aceleasi jucarii, aceeasi camera, un carucior dublu... Evident ca, pentru parintii de gemeni, cumparaturile "doi intr-unu" sunt mai comode si mai simple. Dar gemenii seamana fizic suficient de mult si ar trebui, intr-un fel sau altul, deosebiti ca personalitati individuale. De ce? Pentru a-i ajuta sa devina, intr-o buna zi, autonomi. Cum procedati?

Pana la 2 ani

Copilasii gemeni au, prin insasi natura lor, o relatie speciala, pentru ca au petrecut alaturi noua luni de zile in burtica. Mai tarziu, vor parcurge etapele de dezvoltare umar la umar, vor invata sa mearga si sa vorbeasca impreuna, vor imparti aceeasi camera si aceleasi jucarii. Pana la varsta de doi ani, gemenii sunt de nedespartit, din motive absolut pragmatice: este mai simplu sa-i hraniti, sa-i schimbati, sa-i culcati si sa-i plimbati impreuna. Iar aceasta etapa este de mare ajutor pentru dezvoltarea lor psihica, afectiva si motorie, pentru ca cei mici se iau la intrecere si se concureaza unul pe altul. 
Parintii trebuie sa respecte aceste momente de intimidate si sa nu incerce sa-i diferentieze prea mult. 

2-3 ani

La aceasta varsta, copilasii merg deja, invata sa vorbeasca, incep sa-si exprime personalitatea si parintii, chiar fara sa constientizeze, incep sa-i deosebeasca. Un bebe este timid, celalalt este sociabil, unul este ascultator, celalalt incapatanat... Bun venit in etapa complementaritatii! Acum, ii puteti diferentia pe cei mici si prin vestimentatii diferite sau prin cumpararea de jucarii dupa gustul fiecaruia.

3-4 ani

Trebuie sa evitati caderea in capcana incapatanarii de a-i pastra identici pe cei doi micuti. Este bine sa-i ajutati sa-si dezvolte particularitatile, sa-si afirme personalitatea. Daca le oferiti aceleasi jucarii, veti rata sansa de a le pune in valoare capacitatile si le veti rapi placerea de a schimba intre ei jocurile primite sau de a si le disputa. Faceti-va timp pentru a observa preferintele celor mici si de a le identifica competentele. Acceptand si respectand aceste diferente, ii veti impulsiona sa se raporteze unul la celalalt pentru a invata mai multe despre ei insisi.
 
4-5 ani

La aceasta etapa, gemenii incep sa se infrunte, sa-si masoare puterile. Nu va ingrijorat, nu se ranesc si nici nu raman vesnic suparati unul pe altul. Evitati sa adanciti acest conflict, dand vina numai pe unul dintre cei doi si laudand excesiv pe celalalt. 


Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro