Cont personal

Trucuri pentru a te apropia cat mai mult de copilul tau

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Taguri: copii    parinti    relatie  parinte  copil    prieten    hobby 

Foarte multe relatii dintre parinti si copii au de suferit odata cu cresterea copiilor. Parintii sunt tot mai ocupati cu serviciul si responsabilitatile zilnice iar copiii isi fac prieteni noi, mult mai apropiati decat proprii parinti. Acest tip de instrainare conduce, cu trecerea anilor, catre neintelegeri tot mai dificile intre generatii. Noi va oferim cateva sfaturi care, puse in aplicare din timp, vor reusi sa va tina cat mai aproape de copiii dvs. Comunicarea

Comunicarea sta la baza oricarei relatii pozitive. Este esentiala si cand vorbim despre parinti si copii. Nu ezitati, asa dar, sa fiti deschisi cu copiii dvs., sa le impartasiti gandurile, temerile, bucuriile si problemele. Comunicarea si ascultarea ii vor face importanti pe copiii dvs. si le va oferi curajul sa se deschida in fata dvs.

Timpul liber

Este imposibil sa nu aveti in comun un hobby sau o activitate. Important este ca de cateva ori pe saptamana sa petrece timp de calitate impreuna, care sa va apropie, sa va relaxeze. Cateva ore la bazinul de inot, tenis de camp, o plimbare cu bicicletele, un curs de gatit...Toate pot fi facute impreuna, de copii si parinti.

Fii prietenul copilului

Odata cu trecerea timpului, copiii vor sa fie cat mai independenti posibil. Mai exact, regulile stricte nu le sunt pe plac si nici autoritatea parintilor. Puneti la punct regulile casei, fara sa va baraiti copiii cu ordine zilnice. Fiti deschisi la propunerile lor, cereti-le sfatul pentru a-i implica in decizii si pentru a afla parerea lor sincera. Adolescentii apreciaza parintii deschisi si veseli, nu pe cei panicosi si autoritari.

Plini de viata

Un parinte mereu obosit va transmite aceeasi stare copilului sau. Indiferent cat de solicitant este jobul, atunci cand intrati in casa lasati grijile la usa. Acordati atentie maxima copilului, intrebandu-l ce doreste sa gatiti, ce-a facut la scoala, ce planuri are pentru vacanta. Radeti impreuna, bucurati-va de viata si de clipele petrecute impreuna. Aceste momente sunt unice si ofera stabilitate relatiei dintre parinti si copii.

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro