Cont personal

Sfaturi pentru relatie perfecta mama - copil

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Taguri: parinti  copii  relatie  respect  copil  frustrari 
Relatia mama - copil nu se construieste de azi pe maine. Relatia dintre mama si copil este unica. Trebuie sa va straduiti sa stabiliti o legatura sau o relatie  cat mai solida, echilibrata si cat mai deschisa. Venim in ajutorul vostru cu cateva sfaturi.

Respectati intimitatea copilului vostru si invatati-l sa v-o respecte si el pe a voastra. Este foarte important sa respectati intimitatea copiluliui vostru si el sa o respecte pe a voastra. Acest lucru trebuie sa inceapa inca din primele sale luni de viata: fiecare cu camera si cu patul sau! Pe masura ce creste asigurati-i spatiul sau propriu si personal, bateti la usa lui inainte sa intrati si cereti-i sa faca si  el acelasi lucru.

Impuneti limite. 
Daca va respectati copilul, aceasta nu inseamna ca ii veti permite orice. Din contra. Este foarte important sa stabiliti anumite reguli de comportament si niste limite pe care sa nu le depaseasca. Si mai ales, aveti grija, insistati ca aceste reguli sa fie respectate! Copilul are nevoie de repere ca sa creasca intr-un cadru cat mai linistit. 

Invatati-l cum sa isi conduca frustrarile. 
Ati spus nu, si pentru asta aveti un motiv intemeiat? Nu cedati in fata crizelor sale de plans sau de nervi. Fiti blanda, dar in acelasi timp si ferma. Cedandu-i veti face din copilul vostru un tiran, care este dependent de dorintele, de chefurile sale. Toata viata va trebui sa invete cum sa isi conduca frustrarile si sa invete care din dorinte sau placeri trebuie sa fie realizate sau satisfacute. 

Asigurati tatalui locul cuvenit. 
O data cu sosirea unui copil este necesar sa creati un nou echilibru. Foarte important este sa ii asigurati tatului locul cuvenit in familie. Mamele nu prea au incredere in tati, dar aceasta este cheia increderii! Copilul in dezvoltarea sa are nevoie de amandoi parintii.

Instaurati un climat bazat pe asculatare si pe schimb. 
Aratati-i copilului vostru ca sunteti dispuse sa il ascultati. Organizati iesiri si activitati in doi pentru a va bucura de pasiunile pe care le aveti in comun. Daca nu va intelege deciziile sau nu vi le accepta, explicati-i-le, fara sa cadeti in plasa negocierilor, la care copiii sunt asi! 

Cultivati-i increderea in sine! 
Pentru a dobandi incerdere in sine copilul trebuie sa realizeze ca este iubit pentru ceea ce este el si nu pentru performantele sale si ca daca greseste, acest lucru nu va scadea iubirea voastra pentru el. Increderea in sine este unul din punctele cheie ale seninatatii. Puneti in evidenta progresele sale; foarte important este sa nu il comparati cu alti copii. Scoateti in evidenta ceea ce reuseste sa faca, nu il invinovatiti. Demonstrati-i in fiecare zi dragostea vostra neconditionata. Lucrurile acestea ii vor da incredere si putere. Daca subestimezi copilul, acesta in felul acesta nu va avea parte de o stimulare adecvata, si nu va fi motivat sa evolueze, va considera ca este un incapabil. In schimb, daca ii supraestimezi capacitatile, asteptarile tale nerealiste se vor transforma in frustrari si, in general, experiente neplacute pentru amandoi. Iar pentru copil va fi un dublu esec: unul personal, la care se adauga nemultumirea de a te fi dezamagit pe tine. Un copil care se bucura de tandrete, de sprijin, de incurajari va gasi in el insusi resursele necesare pentru a progresa. 

Trebuie sa petreci foarte mult timp cu copilul tau. 
In felul acesta vei observa care sunt talentele sale, la ce este foarte bun si bun, talentele sale, la ce nu se pricepe, care ii sunt temerile, punctele sensibile, vulnerabilitatile. Cu cat petreceti mai mult timp cu copilul vostru, cu atat il veti aprecia mai bine pe cel mic. Nu in ultimul timp veti consolida in acelasi timp relatia dintre voi. 
 

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro