Cont personal

Mami sau tati si un nou partener

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
Pentru cei care urmează un ciclu lung de şcolarizare, intrarea la liceu constituie un...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Taguri: partener  viata  parinti  copii  divort 
Cunoasterea unei noi iubiri este destul de frecventa in cazul partenerilor divortati. Dificultatile intervin atunci cand cuplurile separate au copilasi si parintele caruia i s-au incredintat minorii trebuie sa explice copiilor prezenta unei noi persoane in viata lor de familie. Cum este mai bine sa faceti prezentarile, in ce context si cu ce cuvinte? Cum puteti anticipa reactiile copilasilor? Iata cateva sfaturi pentru a evita conflictele...

Realitatea cu care se confrunta parintii divortati atunci cand intalnesc un posibil nou partener de viata este complexa si deloc usoara. Multi parinti chiar prefera sa renunte la o astfel de speranta, de teama de a nu-si instraina copiii si a nu distruge echilibrul familial.
De aceea, situatia trebuie gestionata si pregatita bine din punct de vedere tactic, pentru a nu va refuza dreptul la o viata normala si pentru a nu prejudicia dezvoltarea copiilor. Familiile recompuse nu sunt condamnate de la inceput. Dimpotriva chiar, acestea pot reprezenta o solutie de reintregire si regasire a echilibrului.

Indoieli de parinte
Majoritatea persoanelor care au trecut printr-un divort isi pun intrebarea daca mai au dreptul sau sansa de a iubi din nou, mai ales daca din prima casatorie au rezultat copii. Dar faptul ca aveti unul sau mai multi copilasi nu va poate impiedica sa cunoasteti bucuria unei alte relatii. In plus, echilibrul care se naste din fericirea de a iubi si de a se simti iubit va fi o sursa de armonie si de bucurie si pentru copil sau copii. Cei mici impartasesc de obicei buna-dispoztia sau fericirea celor maturi, in special a parintelui. O mamica  trista, nefericita, care nu duce o viata multumitoare din punct de vedere afectiv, poate fi un parinte bun, dar nu este niciodata fericita si acest lucru este resimtit de copil.
Este important sa acceptati o schimbare in viata dumneavoastra, dar fara a va lasa prada euforiei fiorilor dragostei intr-atat incat sa va neglijati copiii.

Ce le spuneti copiilor?
Dupa ce ati depasit sentimentele de vinovatie si ati acceptat ca aveti dreptul sa iubiti, trebuie sa va ganditi cum va pledati cauza in fata celor mici.
Un lucru e sigur. Orice varsta ar avea copiii, ei sunt la fel de sensibili la ceea ce se intampla cu parintii lor si vor intelege, chiar fara sa le spuneti, ca se intampla niste schimbari. De aceea, nu incercati sa le ascundeti multa vreme relatia. Discutiile telefonice purtate in soapta si iesirile neasteptate fac bine si tensioneaza atmosfera. Alegeti calea sinceritatii, explicandu-le ceea ce pot intelege la varsta lor din schimbarea intamplata in viata dumneavoastra.
Faceti in asa fel incat prezentarea partenerului sa fie cat mai oficiala si mai usor de acceptat: o cina in familie, o iesire la restaurant sau la un picnic alaturi de copii etc. Creati o atmosfera vesela, optimista, pentru ca cei mici sa se simta bine in cadrul acestei viitoare posibile familii.
De asemenea, cunoasterea trebuie sa fie progresiva si sa nu sara etapele, pentru a capata aerul unei relatii pripite, haotice.
Nu puneti intrebari copiilor despre persoana respectiva, incercand sa le aflati parerea. Lasati-i pe ei sa va spuna ce gandesc atunci cand vor fi pregatiti.


Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro