Cont personal

Efectul Coolidge - tinde sa explice poligamia!

autor: Dr. Marian Ciobanu

 
Similare
La inceputul perioadei scolaritatii mici (6/7-10/11 ani), copilul se afla in faza decentrarii...
 
Perioada pubertatii marcheaza primul pas in trecerea catre maturizare si integrare in...
 
Incepe la fete intre 16 si 18 ani, iar la baieti intre 17-18 ani. Sfarsitul adolescentei este...
 
Are loc la fete, in medie, intre 9 si 13 ani, iar la baieti intre 11 si 13 ani, perioada in...
 
Atracţia sexuală este o senzaţie puternică, deosebită. Această atracţie este...
 
Taguri: coolidge  interes  sexual  relatii 
Masculii diferitelor specii de mamifere, printre care şi oamenii, au un impuls puternic de a căuta o varietate de parteneri sexuali. La începutul unei relaţii se remarcă un număr mare de copulaţii, care apoi scad progresiv. Masculul, obosit de aceeaşi femelă, pierde treptat libidoul. Dacă se introduce însă o nouă femelă, interesul sexual se trezeşte iarăşi. Pentru perpetuarea speciei, masculul tinde să însemineze mai multe femele. În biologie, acest efect, aplicabil probabil şi la om, a fost numit "Efectul  Coolidge", după o glumă istorică:

Preşedintele Calvin Coolidge şi soţia sa vizitau într-o zi o fermă. Curând după sosire, au fost luaţi separat să facă un tur. Când Doamna Coolidge a trecut prin faţa coteţelor de păsări, s-a oprit şi a întrebat pe paznic, dacă un cocoş calcă zilnic mai mult decât o găină. "De zeci de ori" a fost răspunsul. "Te rog, spune-i  asta Preşedintelui" a cerut Dna Coolidge. Când Preşedintele a trecut prin faţa găinilor şi i s-a spus despre cocoş şi remarca soţiei, a întrebat: "Aceeaşi găină de fiecare dată?" "O, nu, Dle Preşedinte, o altă găină de fiecare dată". Preşedintele a dat uşor din cap, zicând: "Spune-i asta Doamnei Coolidge."

Despre poligamie

Este de dorit ca relaţia să evolueze în egală măsură pentru ambii parteneri. Dacă unul din ei  se dezvoltă mai mult, în comparaţie cu celălalt, el este ţinut pe loc de celălalt, se va simţi sufocat şi va căuta o schimbare înăuntrul sau în afara relaţiei. Se mai întâmplă frecvent ca unul din parteneri să ajungă să îl asimileze pe celălalt, iar acest partener va căuta altceva nou, pentru a îşi satisface dorinţele.

Prieteniile de început nu sunt de obicei constante; ele sunt foarte schimbătoare la vârsta asta; căsătoria cu primul iubit este o excepţie. Este normal ca - la această vârstă - să nu înţelegi prea bine relaţiile dintre un băiat şi o fată şi nici cum să începi o relaţie. Vei observa că unor fete le plac băieţii mai îndrăzneţi.

E bine să cunoşti mai multe persoane, spre a clarifica ce înseamnă pentru tine o parteneră potrivită. Când vorbeşti cu o fată, trebuie să o cunoşti, spre a-i şti reacţia, dacă pătrunzi în spaţiul ei personal, şi cum va reacţiona, dacă vrei să o atingi. Atingerea pe braţ sau pe umăr joacă un rol important; este un test preliminar care-ţi arată dacă fata te va accepta sau nu ca partener, poate chiar să o săruţi.
Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

<mySQL> : Conexiune nereusita la serverul de baze de date localhost!

Ne pare rau pentru inconvenient dar momentan baza de date nu este disponibila.
Va rugam incercati mai tarziu.

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro