Cont personal

Cum sa fii un bun parinte de elev

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Taguri: scoala  elev  atitudine  parinti  copii 
Inca nu a inceput scoala, dar inca mai ai intiparite in memorie unele lucruri din anul trecut scolar: cum te enervai cand incercai sa il ajuti la teme, cum uitai de sedintele cu parintii, de activitatile extrascolare care au epuizat pe toata lumea... Anul acesta lucrurile se schimba! Cum sa devii un bun parinte de elev!

Nu mai ajungem tarziu la scoala! La scoala nu mai este ca la gradinita, trebuie sa respectam orarul! 

Voi asista la festivitatea de incepere a anului scolar! Pentru a afla mai multe despre obiectivele pedagogice, pentru a cunoaste invatatoarea si sa stabiliti un prim contact cu aceasta, pentru a-i pune toate intrebarile care te framanta, pentru toate aceste motive prezenta ta este indispensabila! Si bineinteles pentru a-i demonstra copilului tau ca esti interesata de viata lui la scoala!

Ma voi aplica activ in tot ceea ce inseamna scoala! Implica-te voluntar in diversele activitati realizate de scoala, deveniti membru in comitetul de parinti! In felul acesta ii vei demonstra copilului tau ce important este pentru tine! Nu critica nimic! Nici institutia, nici programa!

Copilul intampina dificultati in ceea ce priveste integrarea in colectiv (nu isi face prieteni)? Unii copii au capacitatea de a relationa cu alti copii intr-un grup nou si de a inchega relatii intr-un timp scurt. Integrarea in colectiv depinde insa atat de modul de a fi al copilului (sociabil, timid, prietenos, retras, vioi, agresiv) cat si de experientele anterioare. Cei ce au avut o relationare buna la gradinita cu ceilalti sunt obisnuiti sa faca cunostinte cu copii noi. Cei care provin din familii inchise sau dintr-un cerc restrans, protector, cei care au petrecut mult timp doar cu parintii sau rudele apropiate, vor intampina dificultati si vor relationa greu.

Nu ma mai enervez cand il ajut pe copil sa isi faca temele! Teme nefacute, prost facute, ghiozdan asemanator cu un sac de gunoi, motive pentru nervi exista! Observati copilul in timp ce isi face temele, ajutati-l la nevoie. Pentru cei mari autonomie nu inseamna abandon. Lasa-l sa se organizeze si verifica-l tinand cont de varsta pe care o are.

Ma interesez de situatia scolara a copilului meu. Intreaba-l cum a fost la scoala, fa-ti timp sa il asculti, intereseaza-te de programul sau scolar, de situatia sa la scoala.

Culc copiii devreme. Oboseala este factorul principal care ii impiedica pe copii sa invete. Din cauza lipsei de somn copiii nu se pot concentra. Stabiliti-i o ora de somn, este foarte important!
Obisnuieste-l sa isi intocmeasca un program zilnic, dupa ore, in care sa isi faca temele sau sa se preocupe in a invata  lucruri noi!

Trebuie sa il ajuti  sa devina mai organizat: trebuie sa ii explici clar ce are de facut, invata-l sa sublinieze lucrurile importante cu culori, invata-l sa isi varieze activitatile ca sa evite plictiseala!

Trebuie sa ii arati ca te intereseaza. Fa-ti timp pentru a te implica in activitatile copilului. Mergi cu el la biblioteca de exemplu, astfel il vei mobiliza mai usor. Intreaba-l cum a fost la scoala. Daca nu vrea sa iti raspunda, schimba abordarea, roaga-l sa iti citeasca o compunere.

Incurajeaza-l in permanenta. Pentru ca parerea ta conteaza foarte mult pentru el, faptul ca il incurajezi il motiveaza in obtinerea unor rezultate bune. Daca vezi ca nu si-a facut temele bine, nu adopta o atitudine negativa, il vei descuraja, explica-i frumos unde a gresit si continua sa il incurajezi daca isi reface tema.

Atitudinea ta pozitiva fata de scoala este cel mai important dar pe care poti sa il faci copilului tau. Vorbesti impreuna despre viitor, faceti planuri pentru liceu sau facultate.

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro