Cont personal

Cum sa discutam cu copiii nostri?

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Taguri: copii  parinti  probleme  discutii  droguri  scoala  sex 
Subiecte care va fac sa scrasniti din dinti cand vine vorba despre discutiile cu copii sunt o gramada! Pentru unii parinti este o adevarata problema sa abordeze anumite subiecte de discutie deoarece nu stiu ce termeni sa foloseasca! In calitate de parinti trebuie sa gasiti solutiiile cele mai potrivite si sa abordati cat mai pe intelesul copiilor anumite probleme. Nu uitati, comunicarea este foarte importanta! 

Cum puteti sa vorbiti cu copilul vostru despre sexualitate? Cum puteti sa abordati problema greutatii? Cea a drogurilor sau a primelor suferinte in dragoste? Iata cateva sfaturi care vor facilita comunicarea si relatia intre parinti si copii in ceea ce priveste subiectele cele mai delicate. 

Cum sa evitati conflictele care pornesc de la teme? Optati pentru o atitudine pozitiva si incercati sa nu priviti temele ca pe o corvoada. Rezervati timp ca sa le faceti impreuna intr-un loc cat mai linistitor. Copiilor le place foarte mult sa se joace si sa invete, propuneti-le astfel sa invete jucandu-se. Implicati-va deci in realizarea temelor si nu ezitati sa le cereti sfaturi sau informatii suplimentare profesorilor. 

Cum sa abordati suferinta copiilor provocata de iubire? O problema in dragoste poate aparea la orice varsta. La varsta de 10 ani un copil poate sa sufere de o tristete profunda provocata de o relatie oarecare. Durata suferintei poate varia in functie de intensitatea relatiei si de ce sentimente au investit in relatia respectiva. Trebuie sa ii consolati si sa va demonstrati intelegatoare si deschisa. 

Cum sa abordati subiectele tabu cum ar fi sexualitatea? Daca vorbind despre sexualitate cu copilul vostru acasa rositi, este valabil doar pentru voi, copilul vostru nu se va simti rusinat deoarece copilul vostru nu stie inca care sunt subiectele tabu sau cele mai delicate. Alegeti cuvinte cat mai simple si relaxati-va! Intrebarile copiilor sunt adesea spontane, aveti grija sa aveti raspunsuri pregatite pentru fiecare dintre ele, si nu va grabiti atunci cand le explicati. Daca va aborda intrebari legate de sexualitate profitati si sensibilizati-l cu privire la protectie si la bolile cu transmitere sexuala. 

Va temeti sa abordati problema greutatii cu copilul vostru? La fel ca si celelalte subiecte sensibile, trebuie sa abordati problema greutatii cu mare grija in asa fel incat sa nu isi piarda increderea in sine si pentru ca alimentatia sa nu devina o problema pentru el. Vorbiti-i cat mai lejer si atunci cand se iveste ocazia. Nu va lansati in discutii interminabile. Intrebati-l cum se simte atunci cand trebuie sa aleaga o haina cu o marime sau doua mai mari sau cum se simte atunci cand colegii rad de el la scoala. Incercati sa aflati daca ar dori ca lucrurile sa se schimbe. Vorbiti-i despre binefacerile sportului si despre alimente. 

Copilul vostru este victima unor raufacatori care practica extorcarea de bani prin intimidare sau violenta? Victime sunt copiii care sunt timizi, influentabili, tematori si vulnerabili care nu stiu sa zica nu, de teama sa nu isi piarda prietenii. Trebuie sa le explicati ca nu trebuie sa le fie teama sa vorbeasca despre asta. 

Cum sa vorbiti despre droguri? Inca de foarte devreme aud vorbindu-se despre droguri. Trebuie sa le explicati ce inseamna dependenta si ca in anumite cazuri legea ii poate pedepsi sever. Scopul este sa ii sensibilizati cu privire la acest subiect si sa le cereti parerea despre acest subiect. Cel mai bun moment de abordare al acestui subiect este atunci cand auzim o informatie despre alcool, tigari sau droguri. Trebuie sa le explicati ca vanzarea de alcool este interzisa celor sub 18 ani si ca dupa aceasta varsta pot consuma dar moderat. In ceea ce priveste fumatul explicat-i ca poate evita sa cada in capcana! 

Scoala nu este intotdeauna o sursa de pace si intelegere si ii poate provoca unui copil temeri sau nelinisti si uneori tulburari de comportament. In plus, parintii nu sunt acolo ca sa vada ceea ce se petrece sau ceea ce se zice in timpul recreatiei. Rolul vostru este sa actionati inca de la primele simptome. Trebuie sa fiti foarte atenti la comportamentul lor si sa incercati sa discutati cu el. Ajutati-l sa isi exprime temerile. Daca ii demonstrati copilului ca stiti sa il ascultati veti dezvolta o foarte buna relatie copil –- parinte. 

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro