Cont personal

Ce spune un pseudonim despre adolescentul dumneavoastra?

autor: Echipa GP

 
Similare
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Poate ca acum 20 ani era mult mai greu sa gasim o jucarie care sa stimuleze creativitatea...
 
Pe vremuri oamenii isi pierdeau dintii de tineri, dantura se ingalbenea si se inegrea si...
 
Taguri: internet  adolescentul  pseudonim  copil 
Copilul dumneavoastra utilizeaza unul sau mai multe pseudonime pentru a se amuza si a comunica pe web. Dar alegerea acestui nickname spune ceva despre personalitatea sa? In cele mai multe cazuri, da, pentru ca pseudonimul nu este ales la intamplare, ci reprezinta o latura a caracterului, prin care vrea sa fie cunoscut in spatiul virtual.
O identitate virtuala ideala
Fara sa fie cunoscut de cei cu care comunica, si fara sa fie vazut de acestia, adolescentul este liber sa-si puna in valoare mai multe fatete ale personalitatii, unele dintre ele bine ascunse in viata de zi cu zi. De asemenea, el isi poate proiecta in lumea virtuala un avatar idealizat, un eu cat mai aproape de perfectiune. Un supranume ales pentru a-l reprezenta inseamna inventarea unei personalitati.

Prin definitie, un pseudonim este creat in scopul de a-i atrage si fermeca pe cei cu care adolescentul discuta pe messenger, pe un chat, pe forumuri. Cum pseudonimul este, de altfel, o camuflare a anonimatului, copilul poate experimenta atitudini noi si spune lucruri pe care nu indrazneste sa le spuna in viata reala.

Astfel, nickname-ul devine o modalitate de a se cunoaste, de a invata cate ceva despre sine, de a-si defini mai bine limitele si dorintele...

Dar adolescentul trebuie sa fie atent la reciprocitate. Pentru ca si alti particpanti la forumuri spun si arata despre sine tot numai ceea ce doresc. Este bine sa nu uite ca nimic, cu atat mai putin spatiul virtual, nu poate inlocui intalnirile fata in fata.

Se ascunde si se face cunoscut
Desi pseudonimul pare o masca ideala, acesta nu este numai o modalitate de a-si proteja anonimatul, ci si un mijloc util pentru ca ceilalti sa descopere suficient de multe lucruri despre el. Este o camuflare imperfecta, care ascunde si dezvaluie. De exemplu, daca alege un personaj de carte sau de film, acest lucru ii arata gusturile, ii lasa pe ceilalti sa vada ce tip de personalitate are etc. Daca prefera numele unui supererou, inseamna ca si-ar dori sa fie puternic, si ca, de fapt, ii lipseste increderea in fortele proprii.

Pentru o fata, alegerea unui pseudonim de tipul belissima echivaleaza cu declararea puterii sale de seductie, cu incercarea de a intruchipa un personaj sexy, poate tocmai din pricina ca nu este foarte frumoasa...

Cele mai frecvente tipuri de pseudonime
In cele mai multe cazuri, alegerea unui supranume evidentiaza o trasatura de caracter. "Danubiu" arata, spre exemplu, ca personajul vine dintr-un oras dunarean, "paprika", are origini ungare, "meme75" arata anul nasterii si, probabil, faptul ca numele si prenumele incep cu litera M, "toto" poate fi numele animalului de casa, iar constructiile compuse de tipul "angelblue" inseamna ca persoana sa se identifice cu un personaj pozitiv, ca are ochii albatri etc.


Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro