Cont personal

Ce spun culorile din desenele copiilor?

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Taguri: desenele  culorile  copiilor  culoare  parinti 
Alegerea culorilor pentru a picta, a desena sau a umple contururile cartilor de colorat spune multe despre personalitatea copilului dumneavoastra. Poate ati observat deja ca micutul dumneavoastra alege intotdeauna anumite culori pentru a-si realiza opera. De ce cei mici arata o preferinta pentru o anumita culoare si de ce utilizeaza cu pregnanta o anumita nuanta? Pentru a afla mai multe, cititi interpretarile oferite fiecarei culori.
Desi au la dispozitie o trusa de tempera sau acuarele, creioane colorate sau creta multicolora, copilasii folosesc, de ce mai multe ori, o gama restransa de nuante. Fie ca sunt realizate pe hartie, fie ca sunt concepute pe o tablita, desenele lor seamana izbitor.

De ce se intampla acest lucru?
Principalele culori utilizate de copiii mai mari sunt albastrul, rosul, galbenul si verdele. Pana la doi ani insa, cei mici se orienteaza catre culori puternice - albastru, maro, negru - pentru ca acestea fac un contrast mare cu foaia alba de hartie si lasa urmele cele mai pregnante.
Pentru a descoperi semnificatia utilizarii anumitor nuante, este bine sa aflati interpretarile paletei de culori disponibile. Atentie insa! Nu va orientati descifrarea numai dupa un singur desen, ci pe un ansamblu de opere, pentru a descoperi culorile utilizate frecvent pe o perioada indelungata de timp.

Albastrul
Aceasta culoare indica o stare de calm si de senintate, predispozitia catre contemplare. Un copil care o utilizeaza in mod repetat comunica nevoia sa de a i se respecta cerintele si nevoile, ritmul sau de lucru si de dezvoltare. Este un copil care nu doreste sa se simta presat si prefera sa aiba mult timp la dispozitie pentru a face ce si-propus..

Verdele
Verdele reprezinta punctul de echilibru intre culorile reci si cele calde. Aceasta culoare indica tensiunea resimtita la gandul cresterii si dezvoltarii personalitatii, arata o stare de spirit aparte care se intalneste la trecerea pragului catre o noua etapa. daca este utilizata intens, releva un sentiment de nesiguranta.

Galbenul
Vie si vesela, aceasta culoare arata nevoia copilului de a comunica, de a se afla in prejama altora. Este culoarea definitorie a copilasilor care au o mare bucurie de a trai, sunt bucurosi si sociabili. Un pici care foloseste cu prioritate galbenul - sau in combinatie cu rosul - poate fi un pic superficial, mereu in cautare de jocuri si aventura.

Rosul
Reprezinta dinamismul, energia, vitalitatea. Este o culoare tipica pentru copilasii aflati mereu in miscare, care iubesc joaca si competitia. Prea mult rosu inseamna un comportament agresiv si hiperactiv.

Maroul
Culoarea pamantului, a naturii si a bucuriei de a trai. Daca cel mic utilizeaza adesea aceasta culoare, el va comunica dorinta sa puternica de a se simti bine din punct de vedere fizic. Ea apare frecvent in desenele copilasilor care sufera de boli grave sau care sunt bolnavi de mult timp.

Negrul
Simbolizeaza opozitia, revolta. Este o culoare foarte rar folosita de coplasii sub doi ani. Este un semn al rebeliunii, al dorintei de confruntare. Copilul care manifesta o preferinta clara pentru aceasta culoare trece printr-o faza de negare a valorilor celorlalti. Aceasta etapa nu dureaza niciodata prea mult.

Desene multicolore
Copilasii care isi creeaza desenele utilizand toate culorile curcubeului sunt in general foarte echilibrati, sociabili si nu au probleme de comunicare cu cei din jur.


Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro