Cont personal

Camera copilului. Reguli de aur!

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
Pentru cei care urmează un ciclu lung de şcolarizare, intrarea la liceu constituie un...
 
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Taguri: camera  de  copil    mobilier  camera    copil    camera  copii    jocuri 
Este foarte important pentru un copil sa se simta foarte bine acasa si mai ales in camera sa. Urmati aceste reguli de aur ca sa faceti din camera sa o camera senina pentru ca sa doarma bine si o camera organizata in care sa se regaseasca cu usurinta. Sunteti gata?

Care sunt culorile potrivite pentru camera copilului? 

Culorile care sunt deschise si nu sunt agresive sunt foarte potrivite pentru o camera de copii. Albastrul si verdele sunt foarte recomandate deoarece favorizeaza relaxarea. Puteti, de asemenea, sa folositi pete de culoare, cum ar fi galbenul (abajurul de la veoiza de exemplu), care este o culoare ideala pentru lucru si gandire.

Inainte sa inceapa scoala, curatati si aranjati. 

Inceperea scolii este adesea o perioada stresanta pentru copii. Aranjati-i camera, curatati-o, ca sa simta in ea foarte bine. Triati hainele din dulapuri  si nu pastrati decat ceea ce ii mai vine. Aranjati impreuna cu el jucariile (puteti cumpara un cufar in care sa le pastrati), dar si biroul sau, pentru a avea un spatiu in care sa invete foarte curat. 

A venit momentul sa ii schimbati patul? 

Copilul vostru creste repede si patul ii ramane mic? Tendinta feng shui va sfatuieste sa ii puneti pe copii sa doarma cu capul inspre nord sau inspre est si nu va recomanda sa ii asezati patul sub o fereastra. 

Aveti doi copii care dorm in aceeasi camera? 

Incercati sa le orientati paturile in acelasi fel si daca este posibil sa la amenajati fiecaruia un colt individual. Cum puteti realiza asta? In camera copiilor optati pentru culori diferite pentru a delimita in acest fel spatiul fiecaruia dintre copii. Apoi armonizati mobila fiecaruia dintre copii cu culoarea peretilor pe care au ales-o fiecare dintre ei.  O perdea este perfecta pentru a delimita spatiul fiecaruia dintre copii. O pot trage cand vor sa fie "singuri" la ei acasa, sau sa traga inapoi atunci cand vor sa se joace impreuna. Este de preferat ca fiecare copil sa aiba mobilierul sau personal, decat sa aiba un dulap mare in comun. Ganditi-va si la doua covoare diferite. Fiecare copil va dori sa isi personalizeze mobilierul, decorandu-l chiar el. Este foarte usor azi sa realizati acest lucru. Apelati la stickere. 

Amenajati un colt pentru birou... 

Spatiul pentru birou trebuie sa fie cat mai departe de spatiul in care doarme copilul. O data aranjat si curatat, asezati pe birou o veioza. Amenajati spatiul cat mai eficient pentru ca micutul vostru sa poata lucra in cele mai bune conditii.

... Si un colt pentru joaca. 

Spuneti da unui colt de joaca in camera copilului cu conditia ca jucariile sa nu invadeze camera. Optati deci pentru solutiile clasice, cum ar fi cufarul pentru jucarii. Seara, verificati daca jucariile sunt puse toate la locul lor si daca totul este in ordine.

Spuneti nu calculatorului si televizorului in camera. 

Un colt pentru joaca da, dar fara calculator sau console pentru jocuri. Pe langa faptul ca nu este feng shui, prin prezenta prea multor cabluri, prezenta unui calculator, a unei console, sau a unui telefon nu este recomandata in camera unui copil. Trebuie sa separati univerurile si sa voi sa decideti cat sa se joace pe calculator sau la console. 

Cand trebuie sa se culce: o lumina difuza. 

Cand vine seara, stingeti toate becurile, dar lasati o veioza aprinsa ca sa nu ii fie teama copilului si ca sa se poata trezi atunci cand e nevoie. In ceea ce priveste lenjeria de pat, optati pentru materiale naturale, iar in ceea ce priveste  culorile optati pentru culori calde. 
 
 

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro