Cont personal

7 tactici pentru a va face ascultati... fara sa tipati!

autor: Echipa GP

 
Similare
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Tensiunea arteriala reprezinta presiunea cu care sangele circula prin vasele de sange. Valorile...
 
Orice parinte stie ca nu e deloc usor sa-i inveti pe copii bunele maniere. Dar cu siguranta...
 
La nastere, mintea unui copil este ca o carte nescrisa, cu pagini albe. Peste 20 de ani va fi...
 
Pentru copii, vestimentatia reprezinta o modalitate excelenta de a-si exprima personalitatea,...
 
Taguri: copii  tactici  mamici  tipat  reguli 
Cateodata, va surprindeti tipand la copilul dumneavoastra, dupa ce i-ati repetat acelasi lucru, calm, de cateva ori. Surprins, cel mic asculta fara comentarii. Dar daca scena se repeta frecvent, copilul ajunge sa se obisnuiasca si nu mai reactioneaza. Din fericire, exista alte modalitati de a va face ascultati.

Stabiliti un contact vizual
Exista  mai multe sanse sa atrageti atentia asupra a ceea ce spuneti daca va rugati copilul sa va priveasca atunci cand ii vorbiti. Daca strigati la el din bucatarie, atunci cand cel mic se afla in sufragerie, cu televizorul pornit, atunci contactul nu se va stabili si sansele se a va face ascultati sunt minime.

Definiti-va clar rugamintea
Atunci cand va rugati copilul sa faca ceva, spuneti clar ce asteptari aveti de la el. Daca ii spuneti numai "du-te in camera ta",  fara sa-i precizati daca trebuie sa faca patul sau sa-si stranga hainele, copilul va fi debusolat si va va ignora.

Actionati rapid
Nu trebuie sa asteptati sa va enervati, ci trebuie sa interveniti imediat ce copilul face prima obraznicie. Unii parinti ofera un ragaz de timp pentru ca cerinta sa le fie respectata. "Pana numar la 10, vei face ceea ce te-am rugat". Daca nu asculta, pedeapsa trebuie aplicata fara intarziere.

Nu treceti cu vederea o obraznicie
Atunci cand stabiliti o regula, trebuie ca ea sa fie aplicata. Daca nu reactionati de fiecare data cand aceasta este incalcata, regula va disparea de la sine. Ceea ce s-a decis trebuie respectat intotdeauna.

Incurajati-va copilul cand face un gest frumos
De obicei, parintii reactioneaza atunci cand trebuie indreptat ceva in comportamentul micutului. Dar cand atitudinea sa se imbunatateste vizibil, acestia uita sa sublinieze progresul realizat. Copilul este foarte sensibil la opinia celor din jur - parinti, profesori, amici. Daca simte ca eforturile ii sunt recompensate si laudate, va incerca sa continue in acelasi fel. Dar daca progresele ii sunt ignorate, va intelege ca nimeni nu le ia in seama si nu-si va mai da osteneala sa devina mai cuminte.

Principiile din spatele regulilor
Regulile nu trebuie impuse ca pe niste ordine. Inainte de a stabili niste repere disciplinare, trebuie sa-i oferiti copilului argumentele pentru a le respecta. Altfel spus, trebuie sa-i insuflati niste valori morale, niste principii de viata. Explicati-i de ce este bine asa si este gresit sa se procedeze altfel. Atunci cand pricepe acest mare "de ce", copilul va asculta fara comentarii.

Fraze afirmative
Daca vreti ca cel mic sa va asculte, utilizati in permanenta fraze afirmative. Fraza "du-te in camera ta" este perceputa ca un indemn ce nu lasa loc la comentarii. Dimpotriva, formulari de genul "Vrei tu sa te duci in camera ta?" sau "Nu uita sa-ti faci ghiozdanul" par mai deschise negocierilor.Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro