Cont personal

3 griji pe care nu trebuie sa le aibe parintii

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Taguri: parinti    copii    grija    scoala    dependenta  copil  energic 
Parintii isi fac griji din orice motiv in privinta copiilor lor. Dragostea ii duce, uneori, pana la extreme. Nu toate motivele sunt, insa, suficient de serioase pentru a ne face griji pentru copii. Noi am facut o lista cu 3 motive pentru care parintii trebuie sa renunte sa-si mai faca griji. Sa aflam care sunt acestea.

Nu s-a acomodat suficient de bine la scoala

Desi atunci cand il duceti pe copil la scoala acesta nu plange si nu se impotriveste, va temeti ca micutul dvs. nu s-a acomodat inca. Calificativele nu foarte bune, lipsa atentiei, gandul la joaca, certurile cu anumiti colegi, uitatul temelor pentru acasa, atitudinea distrata in privinta scolii va ingrijoreaza. Majoritatea parintilor se asteapta ca, atunci cand copilul incepe scoala, acesta sa se maturizeze brusc, sa constientizeze importanta scolii, sa fie atent la ore, sa ia numai FB pe linie. Din pacate, copiii tot copii raman. Chiar daca au inceput scoala, este normal ca gandul lor sa fie inca la distractie si la joaca. Acest lucru nu inseamna ca cel mic nu s-a acomodat inca la scoala. S-a acomodat, ii place dar… este inca un copil.
Nu are rost sa il presati foarte tare. Eventual, o discutie sincera cu diriginta copilului, o discutie sincera cu copilul dvs., impunerea unor reguli mai stricte in timpul scolii, va aduce mai multa organizare in viata copilului si dvs. veti renunta sa va mai faceti griji din acest motiv.

Copilul meu este dependent de mine

Este normal ca un copil sa-si doreasca companiei mamei mai mult decat compania tatalui sau a altor persoane. Mai ales daca vorbim de prescolari, de copiii cu varste de pana la 5-6 ani. Acestia vor sa doarma cu mama, vor sa petreaca cat mai mult timp cu ea, sunt gelosi, plang atunci cand aceasta pleaca undeva.
Aceasta dependenta se va stabiliza in timp, cu cat copiii cred mai mult. Gradinita, scoala ii ajuta pe copii sa socializeze, sa-si faca prieteni, sa devina independenti. Asa ca, dependenta pe care un copil o traieste fata de parintii sai nu trebuie sa fie un motiv de ingrijorare. Cu multa rabdare, veti trece peste aceasta situatie si copilul dvs. va avea propria viata.

Este foarte energic si se poate lovi destul de rau

Intr-adevar, copiii sunt plini de energie, sunt foarte aventurosi si nazbatiosi. Dragi parinti, acest gen de activitati riscante sunt esentiale pentru evolutia unui copil. Copiii au nevoie de aventura, de libertate pentru a-si descoperi limitele, propriile forte. Daca ii ingradim din dorinta de a nu se lovi, nu facem decat sa ii limitam. Sa nu uitam ca protectia maxima nu este posibila. In plus, copiii au nevoie de spatiul lor, au nevoie de libertate. Incearca, asadar, sa nu fii un parinte foarte cicalitor. Supravegheaza-ti copilul de la distanta, dandu-i acestuia senzatia ca este singur si liber sa faca ceea ce doreste. Intervino doar atunci cand copilul este intr-un pericol real!


Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro