Cont personal

Scurta istorie a caruciorului pentru copii

autor: Echipa GP

 
Similare
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Tensiunea arteriala reprezinta presiunea cu care sangele circula prin vasele de sange. Valorile...
 
Orice parinte stie ca nu e deloc usor sa-i inveti pe copii bunele maniere. Dar cu siguranta...
 
La nastere, mintea unui copil este ca o carte nescrisa, cu pagini albe. Peste 20 de ani va fi...
 
Pentru copii, vestimentatia reprezinta o modalitate excelenta de a-si exprima personalitatea,...
 
Taguri: carucior  copii  bebelus  mama  carucioare 
Drumul parcurs de carucioarele pentru copii incepe undeva prin anii 1700 si reprezinta o calatorie fascinata a unor obiecte care par in ziua de astazi atat de banale. William Kent este personajul care a proiectat pentru prima data un "carucior" pentru copii. Acesta avea forma unei scoici si era folosit cu un ham pentru a fi tras. Mai mult, Kent s-a gandit si la ideea de confort al copiilor, proiectand dispozitivului arcuri.

In acea vreme doar cei din cercurile inalte puteau beneficia de un astfel de dispozitiv, aceste obiecte luxos decorate fiind considerate extrem de extravagante. Cu siguranta functia estetica prima in fata celei practice, dar acesta a fost un inceput foarte bun pentru carucioarele de astazi care sunt la fel de valoroase daca ne referim la valoarea practica pentru orice familie cu copii.
Schimbarile de design care au avut loc in anii urmatori au adus carucioarele intr-o forma mult mai accesibila si mai practica. Acestea au fost prevazute mai intai cu manere si apoi cu sisteme mai complexe ce faceau posibila deplasarea. Richardson este cel care a modificat primul model de carucior pentru copii, transformand acest dispozitiv dintr-un obiect extravagant intr-unul chiar foarte util.
Dupa Primul Razboi Mondial, carucioarele au reusit sa fie accesibile si in lumea celor mai saraci. In aceasta perioada au fost aduse numeroase schimbari foarte importante, una dintre acestea fiind schimabarea cosului pentru copii care a capatat o forma mult mai confortabila, adancindu-se mai mult. Transportul copiilor intr-un astfel de dispozitiv a devenit ceva mai tarziu chiar o norma de protectie pentru cei mici. Lemnul si rachita au fost inlocuite cu plasticul si cauciucul, iar materialele din metal pretios folosite initial au fost inlocuite cu materiale mai accesibile.
Perioada anilor ’50 aduce cu sine caruciorul pentru copii ca si element indispensabil din viata oricarei familii. Toata lumea a inceput sa isi permita carucioarele pentru copii, iar modelele au inceput sa fie din ce in ce mai diversificate.
In ziua de astazi exista pe piata o oferta extrem de variata de modele de carucioare copii. Dumneavoastra trebuie sa il alegeti pe cel mai potrivit pentru siguranta si confortul copilului. Nu ezitati sa cereti sfatul profesionistilor in domeniu si incercati sa achizitionati doar produse de cea mai inalta calitate. 

PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro