Cont personal

Responsabilitatile copilului cresc odata cu varsta!

autor: Echipa GP

 
Similare
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Poate ca acum 20 ani era mult mai greu sa gasim o jucarie care sa stimuleze creativitatea...
 
Pe vremuri oamenii isi pierdeau dintii de tineri, dantura se ingalbenea si se inegrea si...
 
Soneria insista cu zbarnaitul strident. Tresar. Arunc privirea spre geam -  bezna....
 
Taguri: copil    responsabilitate    responsabil    elev    scoala 
Cu cat creste, cu atat parintii au mai multe pretentii de la el, pretinzandu-i sa gandeasca de unul singur si sa fie responsabil. Fiecare copil reactioneaza diferit atunci cand incepe sa inteleaga ca creste si, odata cu aceasta crestere, apar si responsabilitati mai mari. Incercati sa nu il "cocolositi" prea mult, pentru a nu-si pierde increderea in fortele lui proprii. Trebuie sa invete sa se descurce in viata.

Sa-si faca singur temele

Inca din scoala primara, copilul poate sa inceapa sa primeasca responsabilitati, pentru a invata sa le faca fata cu brio. Spre exemplu, temele pentru acasa. Trebuie sa stie sa-si organizeze singur timpul si sa isi faca temele fara prea multa implicare din partea dumneavoastra. Verificati daca are o metoda de lucru optima, interesati-va de orar, de materii, de cursuri, astfel incat copilul sa inteleaga ca poate sa va ceara sfatul oricand intampina vreo problema.

Sa aiba propria cheie de la casa

Nu exista o varsta potrivita sau nepotrivita pentru un asemenea moment. Depinde de fiecare copil, de temperamentul si de caracterul lui. In orice caz, este de la sine inteles ca, odata cu acest eveniment, vine si o responsabilitate importanta. Mai ales ca asta presupune ca se intoarce singur acasa de la scoala. Totusi, daca ii dati o cheie numai a lui, asigurati-va ca nu o faceti din motive de comoditate si inainte sa fie pregatit pentru o astfel de responsabilitate.

Sa aiba grija de surioara sau fratiorul mai mic

Incepeti prin a-i da aceasta sarcina pentru perioade scurte de timp si cand sunteti prin preajma, gata sa interveniti in caz de nevoie. Treptat, il puteti lasa sa aiba grija de mezinul familiei o ora, o dupa-amiaza sau chiar intreaga seara, in functie de modul in care se descurca. Mai tarziu, poate merge sa isi ia fratiorul de la gradinita sau pot pleca impreuna sa se joace in parc.

Sa isi aranjeze mobila in camera asa  cum doreste

Inspre adolescenta, deja copiii incep sa aiba propriile opinii despre modul in care este aranjata camera in care vietuiesc. Desigur, trebuie sa fie aranjata asa cum ii place locatarului. Nu interveniti prea mult in aranjamentul lui, ci lasati-l sa gaseasca singur solutia cea mai utila din punctul de vedere al spatiului si care ii convine cel mai mult. Nu uitati ca asa isi construieste si personalitatea.

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro