Cont personal

Jocuri pentru zilele de vacanta!

autor: Echipa GP

 
Similare
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Tensiunea arteriala reprezinta presiunea cu care sangele circula prin vasele de sange. Valorile...
 
Orice parinte stie ca nu e deloc usor sa-i inveti pe copii bunele maniere. Dar cu siguranta...
 
Computerele, jocurile video si internetul sunt, fie ca vrem, fie ca nu vrem, parte din viata...
 
La nastere, mintea unui copil este ca o carte nescrisa, cu pagini albe. Peste 20 de ani va fi...
 
Taguri: jocuri    copii    vacanta  joc  participanti 
Copilul este in vacanta si dumneavoastra va bucurati in sfarsit de un binemeritat concediu. Aveti la dispozitie mult timp liber pentru a comunica, a invata impreuna cu cel mic si, de ce nu, a va juca. Desigur, aveti la dispozitie multe posibile idei - jocurile fizice, vizitarea muzeelor sau a parcurilor, dar noi va propunem cateva activitati de vacanta tocmai bune pentru o zi caniculara/ploioasa in care trebuie sa alungati plictiseala.

J de la joc
Varsta:  minimum 8 ani
Numar de participanti: 3 sau mai multi
Accesorii: 
  • O foaie de hartie pentru fiecare jucator.
  • Un creion pentru fiecare jucator.
Cum se joaca?
Mai intati, determinati timpul alocat activitatii. Apoi, repartizati fiecarui jucator cate o foaie de hartie si cate un creion. Alegeti o litera a alfabetului, de exemplu, M, apoi invitati participantii sa gaseasca obiectele din camera care incep cu litera respectiva si sa le noteze pe foia proprie. Camd timpul alocat s-a terminat, este declarat castigator copilul care a gasit cele mai multe cuvinte. O alta litera este numita, si jocul reincepe.
De retinut! Stabiliti dinainte daca numele proprii sunt acceptate si daca trebuie sa fie vorba despre un obiect fizic sau despre ilustratii, poze etc.

Gaseste obiectul
Varsta: minum 7 ani
Numarul de participanti: 3-4
Accesorii:
  • 20-21 de obiecte de mici dimensiuni.
  • 4 saculeti opaci, din hartie sau material textil.
  • O bandana pentru ochi.
Cum se joaca?
Distribuiti in fiecare saculet cate 7 sau 5 obiecte, in functie de numarul participantilor. Pe fiecare saculet scrieti numele cate unui jucator. Alegeti primul concurent, legati-l la ochi cu bandana, apoi intindeti-i, unul cate unul, obiectele din saculetul sau. Acesta trebuie sa le identifice intr-un interval de timp dinainte fixat. Dupa aceea, se trece la urmatorul participant. Jucatorul care a identificat cele mai multe obiecte va fi castigatorul.
De retinut! Daca numarul de participanti este mare, faceti echipe de cate doi. 
Puteti utiliza pentru acest joc si fructe sau alimente (pe care copiii trebuie sa le identifice prin miros, pipait, gust) sa si puteti creste numarul obiectelor folosite.

Numeste alimentul
Varsta: minimum 8 ani
Numarul de participanti: 3 sau mai multi
Cum se joaca?
Conducatorul de joc se gandeste la un aliment si le ofera participantilor detalii despre el. Se va incepe cu amanunte cat mai generale (este gustos, este rotund, are un miros placut) si, treptat, acestea vor deveni mai specifice si mai limpezi. Fiecare copil va juca pe rand. Pentru ghicirea rapida (intre trei si patru indicii) se acorda 3 puncte, pentru utilizarea a cinci-sapte indicii se obtin 2 puncte si 1 punct este acordat celui care are nevoie de opt-zece indicii. Copilul cu cele mai multe puncte obtinute la fiecare tur castiga.

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro