Cont personal

Frate si sora: convinge-i sa nu se mai certe

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Taguri: frate  cearta  parinti  discutii  copii 
Aveti impresia ca se cearta tot mai mult pe masura ce trece timpul? Iata cateva sfaturi pentru a calma putin situatia acasa si pentru a-i ajuta sa se certe mai putin.
Lasati-i sa isi rezolve neintelegerile. Va iubiti copiii neconditionat. Si atunci ei, de ce nu se iubesc neconditionat oare? Copiii au intotdeauna motive de cearta. De ce sa nu ii lasati sa isi rezolve singuri conflictele? Este posibil sa gaseasca ei singuri  care sunt motivele dezacordului dintre ei si sa gaseasca si solutii cum sa cada de acord. Este o modalitate pentru ei ca sa invete sa comunice, sa negocieze si sa imparta cu altii. Cateodata interventia mamei este inteleasa gresit.

Impuneti limite. De acord, fratele cel mare are de rezolvat o probleme cu fratele cel mic. Dar fara lovituri si fara injuraturi! Impuneti aceste reguli si faceti-i sa inteleaga ca a se certa nu inseamna a nu-l respecta pe celalalt. Pot sa vina cu argumente, sa vorbeasca mai tare, sa nu fie de acord unul cu altul, dar respectandu-se reciproc.

Nu luati partea nimanui. "El a inceput, Nu. El mi-a luat jucariile"- Cum sa stiti aici cine are dreptate? Atunci cand copiii vostri se cearta nu stiti adeseori care este originea conflictului. Daca actionati si luati partea unuia dintre copii celalalt se va simti neindreptatit si veti genera din nou neintelegeri intre ei. Cel caruia nu ii luati partea nu va intelege de ce fratele sau sora sa are dreptate si el nu! De altfel, se poate intampla ca o cearta sa se termine de indata ce a inceput daca protagonistii ei observa ca nu are efectul scontat. Este foarte dificil sa interveniti si sa luati partea unuia dintre copii. Unul dintre ei se va simti lezat si va fi gelos pe fratele sau pe sora sa. Daca va cer puteti sa ii ascultati, ramanand neutra si incercand sa gasiti o solutie care convine tuturor, daca asta va cer.

Timp pentru fiecare dintre copii. Disputele pot fi expresia unei invidii care este destul de frecventa intre frati. Oare se cearta pentru un obiect anume sau de fapt se cearta pentru dragostea parintilor? Incercati sa le aratati cat mai mult ca ii iubiti pe toti la fel si ca iubirea voastra nu se imparte in mod diferit pentru ei. Impreuna. Petreceti timp impreuna cu copiii vostri, numai cu ei, jucandu-va cu ei, citindu-le, ajutandu-va sa pregatiti o prajitura... Esential este sa fiti impreuna cu totii si sa petreceti momente placute impreuna. Dar si singuri. Incercati sa ii acordati fiecaruia dintre copii momente numai si numai pentru el. Aceste momente sunt ideale pentru confesiuni, pentru bancuri, sunt momente pe care nu vor sa le petreaca numai cu tata si cu mama si nu cu fratele sau cu sora. Sunt momente privilegiate pe care veti sti sa le apreciati cu totii. Copiii vostri vor intelege ca stiti sa petreceti timp si cu toti impreuna dar si individual, altfel spus, in inima lui mami si a lui tati este loc pentru toti.

Faceti-i sa rada! O atitudine insolita care vine din partea voasttra poate dejuca anumite conflicte. De ce nu organizati o bataie cu perne? Rasul salveaza multe situatii, va permite sa dedramatizati... Profitati de el cat mai mult! Nu veti mai intreba cine a inceput si de ce, conteaza sa va distrati impreuna! Fiti atente insa ca jocul sa nu degenereze, fiti atente la starea de nervozitate a copiilor si orientat-i inspre o activitate mai calma.

Plimbati-va. In afara casei copiii vostri se pot linisti. Un tur al parcului poate fi interesant. Se vor impaca intre tobogane si balansoare, plimbandu-se putin prin natura verde. Neintelegerile dintre frate si sora sunt inevitabile. Isi arata astfel diferentele dintre ei si se cearta pentru dragostea parintilor. Puteti sa va ajutati copiii sa gaseasca un teren de intelegere, sa se descopere reciproc, sa inteleaga ca au loc fiecare in inima voastra.
Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro