Cont personal

Ce nu trebuie sa-i tolerezi copilului tau

autor: Echipa GP

 
Similare
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Poate ca acum 20 ani era mult mai greu sa gasim o jucarie care sa stimuleze creativitatea...
 
Pe vremuri oamenii isi pierdeau dintii de tineri, dantura se ingalbenea si se inegrea si...
 
Soneria insista cu zbarnaitul strident. Tresar. Arunc privirea spre geam -  bezna....
 
Computerele, jocurile video si internetul sunt, fie ca vrem, fie ca nu vrem, parte din viata...
 
Taguri: copil    jucarii    violenta    educatie    comportamnet 
Desi ne straduim sa ne educam copiii cat mai bine, exista riscul ca cei mici sa imprumute de la cei din jur comportamente si gesturi nu foarte frumoase. Daca anumite aspecte nu ne ingrijoreaza, exista, insa, si comportamente care trebuie corectate imediat deoarece acestea nu sunt benefice dezvoltarii copilului nostru. Iata care sunt cele mai grave comportamente pe care nu trebuie sa le tolerezi copilului tau.

Injuraturile

Injuraturile nu onoreaza pe nimeni. Cu atat mai putin pe cei mici. Exista parinti care se amuza, insa, atunci cand copilul lor injura. Reactia acestora este gresita deoarece copilul percepe acest aspect ca fiind unul bun si continua sa-l faca fara nicio jena si fara nicio retinere. Explica-i ca nu are voie sa foloseasca astfel de cuvinte deoarece nu sunt frumoase. Nu uita ca nici tu nu trebuie sa le rostesti. 

Violenta

Copilul tau obisnuieste sa te impinga sau sa te loveasca atunci cand ii interzici sa faca ceva. Violenta nu trebuie incurajata si nici tratata cu amuzament. Desi un copil nu este constient de ceea ce implica aceasta, mai tarziu, comportamentul sau violent ii poate afecta relatiile cu cei din jur si ii poate aduce numeroase probleme. Invata-ti copilul ca violenta este interzisa si ca poate obtine ceea ce doreste negociind cu cei din jur, fara sa foloseasca forta.

Scuipa

De cateva zile, ai observat ca cel mic obisnuieste sa scuipe. Acest comportament nu este benefic pentru niciun copil. Nu este sanatos sa scuipi alte persoane, obiceiul denota o lipsa imensa de educatie. Explica-i copilului ce inseamna sa-i respecte pe cei din jurul sau. Spune-i ca trebuie sa vorbeasca frumos, sa pastreze o distanta decenta fata de cei din jurul sau, ca nu trebuie sa-i scuipe, sa-i imbranceasca sau sa-i injure. Nu te amuza de comportamentul copilului tau.

Fura

Copilul tau vine deseori cu jucarii, creioane, pixuri, carti de la scoala sau de la gradinita. Daca ti se pare un eveniment neinsemnat, ei bine, afla ca tot furt se numeste. Daca nu-i atragi atentia si nu-i interzici aceste lucruri in timp util, copilul va intelege ca poate lua orice, de la oricine, fara sa ceara permisiunea. Explica-i ca nu are voie sa ia nimic de la nimeni fara sa ceara voie. Spune-i ca se poate juca cu acele jucarii la gradinita, ca poate citi acele carti la scoala, fara sa le aduca acasa.

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro