Cont personal

Caracterul si ordinea nasterii

autor: Echipa GP

 
Similare
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Poate ca acum 20 ani era mult mai greu sa gasim o jucarie care sa stimuleze creativitatea...
 
Pe vremuri oamenii isi pierdeau dintii de tineri, dantura se ingalbenea si se inegrea si...
 
Soneria insista cu zbarnaitul strident. Tresar. Arunc privirea spre geam -  bezna....
 
Computerele, jocurile video si internetul sunt, fie ca vrem, fie ca nu vrem, parte din viata...
 
Taguri: ordine  nastere  caracter  nascut  copil 
Desigur, aceste observatii nu trebuie absolutizate. Este posibil ca, intr-o familie cu doua surori mai mari, baietetul nascut ultimul sa prezinte mai multe trasaturi de intai nascut decat prima fata. Cititi, amuzati-va si incercati sa vedeti ce anume se potriveste situatiei dumneavoastra.

Iata un tabel al calitatilor si al defectelor care pot contura personalitatea copilasului dumneavoastra in functie de ordinea nasterii.

Primul nascut

Primul nascut
iubeste sa detina controlul si se impune in fata fratiorului sau fratiorilor mai mici. Parintii trebuie sa nu solicite prea mult de la el, pentru ca fratele mai mare isi cunoaste responsabilitatile si si le asuma, cautand constant aprobarea adultilor. Asculta cu placere regulile si vrea sa faca performanta in orice domeniu. De asemenea, impune celorlalti standardele sale inalte, comportandu-se, uneori, ca un sef cu fratii mai mici.

Copilul mijlociu

Mijlociul
este, adesea, foarte diferit de ceilalti copilasi ai familiei. Incearca sa fie unic, pentru ca ceilalti sa-i recunoasca abilitatile si talentul personal. Al doilea copilas nu doreste sa fie comparat cu fratii sai si se considera special. Ii puteti incuraja, fara exagerare, aceasta credinta, mai ales cand al doilea nascut mai are un fratior, mai mic. Prins intre cei doi, se va simti oarecum neglijat si va incerca sa atraga atentia asupra sa.

Cel mai mic

Ultimul nascut
este, in general, foarte sociabil si glumet, lipsit de griji si oarecum iresponsabil. Este bine ca parintii sa-i insufle respectul fata de reguli si sa-i dezvolte responsabilitatea. Fiind rasfatat de parinti si de fratii mai mari, ajunge sa creada ca totul i se cuvine.

Copilul singur la parinti

Copilul unic
prezinta trasaturile primului nascut, dar intr-o intensitate ceva mai mare. Pentru ca este dependent de parinti si poate fi timid sau introvertit, este recomandat ca adultii sa-i ofere ocaziile de a cunoaste si de a se imprieteni cu alti copilasi de varsta sa. Desi este mai matur decat varsta sa, nu-l coplesiti cu informatii si nu-l suprasolicitati sa invete tot ce credeti ca poate acumula. Este, totusi, un copil! Nu asteptati prea mult de la el. Are, oricum, tendinta sa pretinda prea multe de la sine insusi si nu concepe ca poate gresi.

Primul nascut

Copilul mijlociu
 Fratiorul mai mic Copilul unic
 Este un lider innascut  Personalitate flexibila  Isi asuma cu placere riscuri  Este apropiat de parinti
 Reuseste lucrurile pe care si le propune  Calm, relaxant, poate chiar putin nonsalant  Sociabil, personalitate calda  Isi controleaza bine emotiile, cateodata se auto-cenzureaza
 Este organizat  Este sociabil  Este creativ  Are tendinte de a conduce si de a controla situatiile
 Este punctual  Are o personalitate impaciuitoare  Poate fi egocentrist  Da dovada de maturitate
 Pare si se crede autotstiutor  Este independent  Nu cunoaste valoarea banilor si poate da dovada de o oarecare iresponsabilitate in acest domeniu  Este dependent
 Face pe seful  Este putin secretos  Este competitiv  Pretinde atentie totala
 Este responsabil  Poate considera ca viata este nedreapta  Se plictiseste usor  Este gelos
 Ii place sa-si multumeasca parintii  Este un negociator redutabil  Ii place sa fie rasfatat  Tine la respectarea intimitatii sale
 Se supune regulilor  Este generos  Are simtul umorului  Este sensibil


PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro