Cont personal

Activitati ideale pentru zilele ploioase de vacanta

autor: Echipa GP

 
Similare
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Tensiunea arteriala reprezinta presiunea cu care sangele circula prin vasele de sange. Valorile...
 
Orice parinte stie ca nu e deloc usor sa-i inveti pe copii bunele maniere. Dar cu siguranta...
 
Computerele, jocurile video si internetul sunt, fie ca vrem, fie ca nu vrem, parte din viata...
 
La nastere, mintea unui copil este ca o carte nescrisa, cu pagini albe. Peste 20 de ani va fi...
 
Taguri: jocuri  jucarii  vacanta  vara  copii 
Copilul este in vacanta si dumneavoastra va bucurati in sfarsit de un binemeritat concediu. Aveti la dispozitie mult timp liber pentru a comunica, a invata impreuna cu cel mic si, de ce nu, a va juca. Desigur, aveti la dispozitie multe posibilitati- jocurile fizice, vizitarea muzeelor sau a parcurilor, dar noi va propunem cateva activitati de vacanta tocmai bune pentru o zi ploioasa in care trebuie sa alungati plictiseala.

Descrie obiectul

Varsta: minimum 8 ani.
Numar de participanti: 3 sau mai multi.
Accesorii:
  • O foaie A4 pentru fiecare jucator.
  • Un creion pentru fiecare participant.
  • O masa sau o suprafata plana.
  • Mai multe obiecte variate.
  • O fata de masa.
Cum se joaca?
Pe o masa, asezati mai multe obiecte de mici dimensiuni (un creion, un zar, un degetar, o figurina, o cutie de bijuterii sculptata, o fotografie). Lasati jucatorii sa le priveasca atent timp de un minut, apoi acoperiti-le cu fata de masa. Participantii trebui sa enumere obiectele prezente pe masa si cateva detalii legate de ele (culoare, dimensiuni, pozitie). Pentru fiecare obiect numit se acorda doua puncte, iar pentru fiecare detaliu un punct.Cel care reuseste acumuleze cel mai mare punctaj este declarat castigator.
De retinut! Numarul de obiecte folosite poate varia in functie de varsta jucatorilor si poate creste pe masura ce participantii se obisnuiesc cu jocul. Puteti scadea un punct pentru fiecare obiect descris care nu se afla pe masa.

Alfabetul 

Varsta: 9 ani sau peste.
Numarul de participanti: 5 sau mai multi.
Accesorii:
  • Una-doua foi de hartie.
  • Un creion.
  • Forfeca.
  • Doua recipiente plastic.
Cum se joaca?
Scrieti literele alfabetului pe hartie si decupati-le, apoi introduceti-le in primul recipient. Apoi, scrieti mai multe categorii de obiecte pe cealalta foaie (alimente, legume, fructe, copaci, animale, flori, culori, parti ale corpului, tari si orase, obiecte vestimentare) si decupati-le, punandu-le in cel de-al doilea recipient. Atentie! Trebuie sa aveti un numar de bucatele de hartie pe care scrieti categoriile egal cu cel al literelor, chiar daca respectivele categorii se repeta. Jucatorii stau pe jos, in cerc, si fiecare extrage cate o litera si o categorie, denumind un lucru din categoria respectiva care incepe cu litera extrasa. Cand toate bucatelele de hartie se termina, castigatorul este cel care a dat cele mai multe raspunsuri corecte. 
De retinut! Puteti utiliza un alfabetar din plastic sau literele de la un joc de Scrabble. Pentru jucatorii mici, ignorati literele K, W, X, Y si Z.


Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro