Cont personal

8 greseli grave pe care le fac parintii

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezint─â con┼čtiin┼úa imaginii de sine a individului, a┼ča cum este perceput─â...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaureaz─â dintr-o dat─â! Este un proces lung ┼či dificil ├«n care to┼úi...
 
Taguri: greseli    copil    copii    parinti    crizele  copilului    educatia  copilului 
Chiar si cei mai inteligenti si documentati parinti risca, la un moment dat, sa greseasca in privinta educatiei copilului lor. Stresul cotidian, dorinta de a fi cat mai buni, ne fac sa ne pierdem rabdarea cu copiii nostri, sa nu-i ascultam suficient, sa uitam sa-i intelegem. Si pentru a va fi mai usor sa va educati copiii, noi v-am pregatit un top de 8 greseli pe care majoritatea parintilor le fac, fara sa-si dea seama, in privinta relatiei lor cu copiii. Incercati sa le evitati!

Educatia in public

Educatia unui copil nu se face in public. Indiferent de situatie, de greseala pe care a facut-o copilul, parintii trebuie sa evite mustrarile prea aspre. Atrage-i atentia, atentioneaza-l, distrage-i atentia daca este nevoie dar nu-l certa si nu incerca sa-l educi in public deoarece nu vei reusi decat sa-l umilesti.

Nu-ti asculti copilul

Satui si obositi dupa o zi de munca, parintii uita sa-si asculte copiii. Deseori ii reped, ii cearta fara sa astepte explicatiile lor. Pentru a avea incredere in tine, copilul tau trebuie sa te simta aproape si sa fie ascultat. Daca tu nu il asculti acum, copilul va cauta, pe viitor, increderea si companie prietenilor sai, ei devenind confidentii lui.

Iti compari copilul

Indiferent ca-ti compari copilul cu fratele lui, cu vecinul de pe scara blocului, cu colegii de la scoala, greseala este la fel de mare. Copiii sunt unici, fiecare avand defectele si calitatile lui. Comparatiile intre frati, sau intre copii in general, nu fac bine nimanui si, sub nicio forma, nu stimuleaza ambitia celui mic ci doar frustrarea.

Faci diverse lucruri in locul copilului tau

Iti doresti sa ai un copil independent dar continui sa faci totul in locul lui. Intr-adevar, copiii fac curatenie in camera mai incet decat noi, isi fac temele mai greu, isi strang masa in reluare. Dar, trebuie sa ii lasi pe ei sa faca aceste lucruri, indiferent ca le fac mai incet si mai putin bine decat noi, pentru a-i responsabiliza si pentru a-i incuraja.

Televizor/calculator in camera copilului

Este comod pentru parinti sa le puna copiilor in camera un televizor sau un calculator. Insa, in acest mod, nu-i vei putea supraveghea iar ei isi pot pierde controlul, devenind dependenti si abordand un stil de viata pasiv. Televizorul si calculatorul nu trebuie sa stea in camera copilului.

Ii cumperi tot ce pofteste

Cunoastem multi parinti care, pentru a evita scenele neplacute dintr-un supermarket, prefera sa-i cumpere copilului tot ce isi doreste acesta. Nu! Copilul trebuie sa stie ca exista o lista clara de cumparaturi si ca nu tot ceea ce are un ambalaj frumos este util si folositor. Fiti ferm si adoptati o pozitie clara. Copilul va intelege ca nu i se poate cumpara orice.

Iti jignesti copilul 

Indiferent ca sunteti acasa sau in public, nu trebuie sa iti jignesti copilul sub nicio forma. Copiii nu sunt nici rai, nici obraznici sau prosti. Copiii sunt copii iar educatia lor reprezinta doar modul in care noi ne ocupam de ei. 

Certurile in fata copilului

Este imposibil ca macar odata sa nu te fi certat in fata copilului tau. Fara sa-ti dai seama, ati ajuns sa ridicati tonul unul la celalalt, sa va adresati injurii sau mustrari. Din pacate, astfel de certuri scapate de sub control, afecteaza grav psihicul copilului tau. Evita sa te certi in fata copilului, preferand discutiile linistite, cu argumente pro si contra.


Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro