Cont personal

Avantajele obtinerii unui certificat energetic

autor: Simona M.

 
Similare
Certificatul energetic este un simplu document oferit unei constructii - apartament,...
 
Taguri: certificat  energetic 
Certificatul energetic este un simplu document oferit unei constructii - apartament, cladire de birouri si asa mai departe - prin care se atesta calitatile energetice ale acesteia sau cu alte cuvinte caracteristicile termice si energetice care au fost descoperite ca urmare a unei analize termice. 

Pretul unui certificat energetic in Bucuresti poate varia, insa in general este de cativa euro/metru patrat, mai exact 2-5 euro/metru patrat. Valabilitatea unui certificat energetic este de aproximativ 10 ani, astfel ca odata obtinut, propietarul unei cladiri sau al unui apartament poate inchiria sau vinde imobilul fara nicio problema. In cazul in care imobilul este renovat trebuie obtinut un nou certificat. Este important de stiut ca pentru a vinde imbobile sau pentru a le inchiria, propietarul trebuie sa puna la dispozitia clientului un certificat energetic, astfel ca daca te afli in aceasta situatie si esti din capitala trebuie sa ai in vedere pretul unui certificat energetic in Bucuresti.

Calitatile energetice ale unei constructii nu sunt identice, dupa cum era de asteptat, astfel ca se acorda o nota in functie de acestea. Performanta energetica este notata de la 1 la 100, iar un imobil notat cu 100 va avea eficienta energetica cea mai ridicata in timp ce nota 1 reprezinta o eficienta energetica foarte coborata. Inainte de a verifica pretul unui certificat energetic in Bucuresti sau valabilitatea unui certificat energetic este important sa te asiguri ca imobilul va trece testele obtinand o nota cat mai mare.

Pe langa aceste note exprimate in cifre, performanta energetica a unei cladiri se exprima si in clase de la A la G, unde clasa A reprezinta consumul cel mai mic de energie, iar clasa G cel mai mare. Dupa cum aminteam mai sus, valabilitatea unui certificat energetic este de 10 ani, insa in situatia in care cladirea este renovata si imbunatatita consumul de energie al acesteia poate varia, caz in care vechiul certificat trebuie inlocuit cu unul nou. 

La ora actuala existenta unui certificat energetic este impusa prin Legea 159/2013 atunci cand se vinde sau inchiriaza un imobil. Acesta trebuie oferit in copie chiriasului atunci cand imobilul urmeaza a fi inchiriat in baza unui contract sau oferit in original cumparatorului atunci cand imobilul urmeaza a fi vandut. Pretul unui certificat energetic in Bucuresti poate varia, insa valabilitatea lui ramane pe o perioada de 10 ani. 

Spre exemplu, pretul unui certificat energetic in Bucuresti poate fi usor recuperat de catre propietar atunci cand imobilul este inchiriat sau vandut, deoarece cumparatorii sau chiriasii vor prefera apartamente sau spatii aflate intr-o clasa energetica superioara. Motivul este simplu si anume plata facturilor si a utilitatilor pentru a asigura confortul termic necesar este mult mai mica comparativ cu facturile achitate pentru un spatiu cu o clasa inferioara de confort energetic.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro