Cont personal

Dulciuri raw vegan pentru copii

autor: Echipa NN

 
Similare
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Tensiunea arteriala reprezinta presiunea cu care sangele circula prin vasele de sange. Valorile...
 
Orice parinte stie ca nu e deloc usor sa-i inveti pe copii bunele maniere. Dar cu siguranta...
 
La nastere, mintea unui copil este ca o carte nescrisa, cu pagini albe. Peste 20 de ani va fi...
 
Pentru copii, vestimentatia reprezinta o modalitate excelenta de a-si exprima personalitatea,...
 
Taguri: dulciuri  raw  vegan    copii    ingrediente    dulciuri 

Te-ai intrebat cum poti prepara un desert sanatos si gustos pentru copilul tau? Ei bine, pe langa salatele de fructe si inghetata bine cunoscuta, exista o serie de alte retete de dulciuri raw vegane. Se pregatesc foarte usor, sunt delicate, gustoase si mult mai sanatoase decat cele din comert. Iata ce retete simple iti recomandam noi!

Briose cu cirese

Ingrediente: cirese, 2 cani de fulgi de cocos uscati, 4 linguri de canepa, unt de cocos topit (3 linguri), o banana, 2 piersici foarte coapte, 3-4 linguri de miere, putina zeama de lamaie.
Cum se prepara? Toate ingredientele, in afara de cirese, se spala, se taie (fructele) si se pun in robotul de bucatarie unde se mixeaza bine. Din pasta rezultata se fac briosele deasupra carora se pun cirese fara samburi. Inainte de a fi mancate, puteti pune briosele la frigider, pentru cateva ore.

Budinca din chia

Ingrediente: chia rasnita (3-4 linguri), o cana de lapte din susan, ½ cana stafide, o portocala si 2 linguri de carob.
Cum se prepara? In primul rand, stafidele se hidrateaza timp de 30-40 de minute. Apa in care au fost hidratate acestea, se foloseste pentru prepararea unui lapte din susan, cu ajutorul aparatului. Se pun in blender, apoi, si atafidele si se amesteca pana totul devine o pasta. Peste aceasta se adauga laptele de chia si carobul si se omogenizeaza compozitia usor, decoranduse cu bucati de portocala. Budinca este ideala pentru un prescolar deoarece este bogata in calciu.

Biscuiti aromati

Ingrediente: 2 cani de nuci, ½ cana de faina de ovaz, 2 cani de fulgi de ovaz, 1 cana de faina de susan, sirop de agave (sau alt sirop natural), 10-15 curmale fara samburi, ½ cana de sirop de fructe.
Cum se prepara? Foarte simplu! Pentru inceput, trebuie sa hidratati nucile si semintele de susan cateva ore bune inainte (aprox 8 h). Dupa cele 8 ore, puneti nucile si semintele hidratate in blender, adaugati si curmalele, si mixati totul foarte bine. Fulgii de ovaz trebuie rasniti si ei si apoi incorporati in compozitie. Dupa ce ati amestecat totul foarte bine, stropiti compozitia si cu putin sirop natural pentru a oferi aroma si dulceata. Intreaga compozitie trebuie sa devina elastica, usor de modelat, pentru a putea fi intinsa pe o folie alimentara, si pusa apoi la cuptor, pentru cateva ore. Dupa deshidratare (la temperatura minima in cuptor), biscuitii se servesc la micul dejun, alaturi de lapte cald.



Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro