Cont personal

Alimente care imbunatatesc memoria!

autor: Echipa GP

 
Similare
Găndirea abstractă caracterizată după Jean Piaget (un renumit psiholog elveţian) prin...
 
În anul 1983, psihologul Howard Gardner publica teoria inteligenţelor multiple. În...
 
La varsta de 5 ani, creierul este - in mare parte - format. Perioada dintre viata fetala si...
 
Alimentele se pot dovedi ca fiind mult mai utile decat am crede noi datorita vitaminelor si...
 
Obezitatea apare atunci cand avem de-a face cu un exces al grasimilor in organism....
 
Taguri: capacitatea    stimuleaza  contin  concentrare  efectele 
Alimentele se pot dovedi ca fiind mult mai utile decat am crede noi datorita vitaminelor si efectelor benefice asupra organismului nostru. Asa cum in comert putem gasi stimulente pentru memorie si in natura putem gasi plante, legume sau fructe cu accelasi efect - diferentele constand in efectele secundare, nocive in cazul celor din comert dar benefice in cazul celor din natura. Oricat ne-am dori, suplimentele medicamentoase din farmacii nu vor putea inlocui niciodata o dieta sanatoasa.

Spre exemplu, afinele sunt cunoscute pentru antioxidantii pe care ii contin. Acestea stimuleaza creierul si totodata il protejeaza imbunatatind memoria de lunga durata dar si procesul gandirii. Evitati in schimb afinele necoapte, sau coapte pe cai artificiale deoarece acestea nu contin antioxidantii respectivi.

Pestele, in special somonul sau macroul, ofera organismului dopamina, noradrenalina dar si fosfor. Acestea stimuleaza memoria si mentin un nivel ridicat la activitatii creierului. Este recomandat sa se consume peste cel putin odata pe saptamana.
Smochinele sporesc capacitatea de concentrare datorita enzimelor pe care le contin. De asemenea smochinele mai sunt bogate in potasiu, calciu si magneziu.

Alunele si nucile cresc fluxul sangvinic in creier marind capacitatea de concentrare si memorare. Nucile in special, sunt bogate in potasiu, calciu, magneziu, fosfor si vitamina B. Dar atentie, daca nu doriti sa va ingrasati consumati cu moderatie deoarece au o valoarea calorica mare, fiind de multe ori recomandate in curele de ingrasare.
Spanacul nu are un efect direct asupra capacitatii de memorare in schimb ajuta foarte mult capacitatea de concentrare. Contine vitamina E si considerabil mai putin fier decat s-ar crede ( 2-5 mg la 100g). De asemenea incetineste si previne problemele sistemului nervos.

Ceaiul de menta sau mai exact, mirosul de menta este considerat a fi stimulent al gandirii mai ales seara. Deci atunci cand aveti un eseu de terminat noaptea tarziu, inainte de toate, preparati-va o cana cu ceai de menta si evitati bomboanele (sau zaharoasele in general).

Ati auzit recomandari de un pahar de vin pe zi? Ei bine, strugurii sau vinul contin antioxidanti care stimuleaza capacitatea de gandire, concentrare si memorare. Atentie totusi la consumul de vin, deoarece sunt si alte stari pe care acesta le poate stimula daca este consumat excesiv.

Pe langa toate aceste alimente mai exista o serie de plante care au efecte asemanatoare, si sunt adeseori folosite de catre naturalisti.
Salvia este o planta cu utilizari terapeutice. Aceasta creste capacitatea de memorare a informatilor noi si relaxeaza organismul, scapand de starea de stres. Efectul in schimb este de durata, pentru a putea fi vizibil necesitand o cura regulata.

Rozmarinul combate oboseala mentala, imbunatateste vederea si, desigur, stimuleaza  memoria.
Pentru a putea beneficia de efectele alimentelor sanatoase este necesara prepararea lor corespunzatoare. Spre exemplu, prin prajire, o mare parte din vitamine se pierd si, implicit, efectele nu mai sunt la fel de vizibile. De asemenea este necesara consumul lor regulat. Doua smochine si un pahar de vin inainte de examen nu  vor face minuni, mai ales daca nu ai invatat. Dar consumate frecvent, efectele nu vor intarzia sa apara.
Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro