Cont personal

Aproape totul despre carnea de miel

autor: Echipa GP

 
Similare
Pentru a avea o dezvoltare sanatoasa copii au nevoie de o alimentatie corecta. In afara celor...
 
Alimentatia copilului prescolar se aseamana mult cu cea a copilului mic, adica 3 mese si 2-3...
 
Cea mai mare preocupare a parintilor, incepand cu 15 septembrie, este mancarea micilor...
 
Biroul de Presa al Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului aduce...
 
Se apropie Craciunul si deja iti faci planuri pentru masa de sarbatoare. Vrei sa-ti...
 
Taguri: carne  miel  tpaste  mancare  meniu 
Pentru ca mielul este elementul principal al meniului de Paste, este bine sa aflam cat mai in detaliu care sunt beneficiile si punctele slabe ale acestei delicatese cu care ne intalnim numai o data in an.
Puncte slabe
Mielul are o carne inalt calorica si grasa, ale carei lipide sunt compuse, in procent de 50%, din grasimi saturate. Pentru a intelege mai bine importanta acestei compozitii, trebuie spus ca 100 de grame de carne de miel acopera o treime din nevoia zilnica de grasimi saturate.
De asemenea, este si o carne bogata in colesterol (in medie 75 grame).
Tinand cont de aceste lucruri, este foarte util sa inlaturam partea de grasime vizibila, operatiune care reduce mult volumul de grasimi ingerat.
Persoanele predispuse la maladii cardiovasculare trebuie sa evite consumul de carne de miel, din pricina nivelului sau ridicat de colesterol.
Din acelasi motiv, persoanele aflate la regim trebuie sa excluda din meniu carnea de miel.

Puncte forte
Mielul este bogat in proteine de buna calitate si se remarca printr-un continut important de zinc, fier si fosfor. In plus, 100 de grame de carne de miel acopera doza zilnica necesara de vitamina B12.
Tocmai datorita combinatiei ideale de zinc si vitaminele grupului B, carnea de miel este recomandata pentru perioadele de convalescenta, continand nutrienti esentiali responsabili de intarirea sistemului imunitar si de recuperarea tonusului si a energiei.

Valori nutritionale
Daca ar fi sa detaliem continutul vitaminic pentru 100 de grame, am observa ca interesul nutritional al carnii de miel este ridicat.
Astfel, in medie, 100g carne miel ne ofera 22% din DRZ de fosfor, 15% din necesarul cotidian de fier, 32% din necesitatile zilnice de zinc. In plus, acestea acopera intre 9 si 11% din nevoile de vitamine apartinand grupului B (B1 - 9%, B5 - 10%, B6 - 11%).
  • Coaste! Savuroase si gustoase, costitele de miel sunt destul de calorice, de aceea este recomanda sa fie preparate la gratar, metoda mai dietetica, prin care se poate elimina grasimea in exces. Excelenta sursa de proteine si de minerale (ca fierul si zincul), aceasta parte a mielului contine, la randul ei, o cantitate importanta de vitamina B12 (100 g costite acopera 50% din necesarul zilnic). De ce este atat de importanta aceasta vitamina? Pentru ca joaca un rol esential in functionarea sistemului nervos, participa la procesul de reinnoire a celulelor si intrevine in formarea globulelor rosii.
  • Pulpa spate! Este una dintre cele mai slab calorice parti ale mielului. Slaba, moale si gustoasa, aceasta carne contribuie la satisfacerea nevoilor nutritionale ale organismului nostru, fie ca vorbim despre proteinele usor asimilabile sau de minerale (fier, zinc, fosfor) ori de binecunoscutele vitamine din grupul B, atuul special al carnii de miel.
  • Pulpa fata! Carne care se degusta rar, la sarbatoari, mielul nu se include, dupa cum am vazut, pe lista celor mai light produse animale. Si totusi, aceasta parte a mielului este considerata o alegere rezonabila, datorita continutului sau lipidic mediu (100 g de friptura de pulpa fata contine numai 12 g lipide).
  • Pieptul! Este o parte mai putin scumpa si ofera un aport bun de proteine de buna calitate. Chiar daca este mai grasa, aceasta delicatesa nu trebuie suprimata din registrul culinar, oferind un continut ridicat din vitaminele B1 si B2, amandaou indispensabile pentru buna functionare a organismului.
  • Colier! Consumata in portii reduse si acompaniata de legume variate, aceasta parte este binevenita in cadrul unui meniu echilibrat. Alaturi de pulpa din spate, ea contine cel mai bun procent de vitamina B12 (adica aproximativ 120% din doza zilnica recomandata).
Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro