Cont personal

Vrea sa renunte la sport

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Taguri: sport  sanatate  copilul  antrenament  parinti 

V-ati straduit mult sa-i gasiti cel mai bun curs de karate, ati izbutit cu greu sa faceti echilibristica intre orele de serviciu, programul sau scolar si orarul antrenamentului, ati reusit sa-i cumparati echipamentul necesar si sa achitati lectiile pana la sfarsitul anului. Si, dintr-o data, copilul va marturiseste ca nu mai vrea sa se duca la orele de sport. Ce-i de facut? Nu va enervati si nu-i reprosati inconstanta. Nu-i tocmai usor, pentru un mic piticot, sa se plieze pe exigentele unui sport. Si apoi, motivele sale pot fi nenumarate si chiar justificate.Parintele stie ca sportul este o activitate plina de avantaje evidente, desi acestea sunt inca greu de reperat de catre copil. Activitatea fizica de orice fel dezvolta capacitatile fizice ale celui mic, ii insufla incredere in propriile puteri si-l ajuta sa duca o viata sanatoasa, lipsita de triada nefasta "televizor - mancare din belsug - calculator". Copilul intelege doar ca are un program strict si ca nu mai poate sa-si organizeze cum vrea timpul liber. Sau, in alte cazuri, nu se simte in largul sau la cursuri ori simte ca nu este atras de disciplina sportiva respectiva.

Nu se considera potrivit pentru sportul respectiv

De multe ori, motivul pentru care un copil alege un anumit sport este... vag. Este atras de meciurile vazute la televizor sau de povestea de succes a unor sportivi celebri. De asemenea, poate confunda distractia din parc - cand joaca tenis, fotbal sau handbal alaturi de preteni - cu rigoarea antrenamentului de performanta.
Astfel, la capatul catorva sedinte de antrenament mai serios, va anunta ca s-a inselat si ca nu este convins de talentul si de abilitatile sale.
Pentru a evita o renuntare pripita, incercati sa-i aratati ca antrenamentul - tocmai lucrul de care fuge el - este cheia succesului. Numai astfel va reusi sa se obisnuisca si sa invete sa joace mai bine. Faceti o intelegere reciproc avantajoasa. Copilul va incerca sa-si termine sedintele pe care le mai are pana la vacanta sau pana se termina abonamentul. Dupa aceea, va putea sa se opreasca sau sa continue. Alegerea ii apartine. Copilul se va descurca mai bine daca stie ca trebuie sa-si incerce sansele doar pe o perioada limitata si, cine stie, poate chiar va invata sa aprecieze disciplina respectiva.

Nu se distreaza

Implicarea intr-o activitate sportiva nu este suficient de distractiva pentru un copilas. Asteptarile sale erau, desigur, altele. Daca acesta este motivul pe care il invoca, atunci trebuie sa luati altfel de masuri. Vedeti daca antrenorul este compatibil cu personalitatea copilului, daca nu cumva este prea sever sau daca metodele sale de antrenament sunt corecte. Daca ceva nu va este pe plac, schimbati scoala de sport aleasa initial.

Sportul ii ocupa prea mult timp

Majoritatea sporturilor necesita o implicare aproape totala si copilul se poate simti coplesit de obligatiile pe care le are atat la scoala, cat si in afara ei. Cautati sa nu-l fortati sa se antreneze in timpul scolii, ci doar pe perioada vacantelor.

Prea multa presiune

Primul contact cu un sport de echipa se poate dovedi o experienta dificila, mai ales daca cel mic face primii pasi in acest domeniu si este depasit de abilitatile colegilor mai "vechi". Incercati sa-i explicati faptul ca aptitudinile se dobandesc si ca e nevoie de timp pentru a se ridica la nivelul coechipierilor. Incurajati-l si nu-l criticati atunci cand gresete. Vorbiti cu antrenorul pentru a descoperi daca acest sport se potriveste sau nu copilului dumneavoastra. Daca nu, cereti-i sfatul in privinta alegerii unei alte discipline.
 


Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro