Cont personal

Idei pentru o vacanta de vara creativa

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Solicitările intelectuale tot mai largi, mai complexe şi multilaterale duc la modificări...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
Pentru cei care urmează un ciclu lung de şcolarizare, intrarea la liceu constituie un...
 
Taguri: vacanta    idei    copil    scolar    in  vacanta 
Inca putin si vine vacanta! Gata cu scoala, cu trezitul de dimineata, cu temele zilnice. Ne asteapta 3 luni de distractie si voie buna. Cum facem, insa, sa nu ne plictisim si sa valorificam util zilele de vacanta? Nu toti copiii au bunici la tara unde sa mearga si nu toti copiii au posibilitatea de a merge in tabara. Cum sa ne tinem copiii ocupati cu folos? Iata ce idei va oferim noi.
  1. In vacanta trebuie sa mentinem un echilibru. Copilul are dreptul sa leneveasca insa, in acelasi timp, simte nevoia si de o activitate. Din fericire, exista tot felul de cursuri si proiecte in care se poate implica. Acestea necesita o prezenta de 2-3 ori pe saptamana. Cursurile de inot, de pictura, cursurile de origami, de bricolaj etc. sunt doar cateva idei unde va puteti inscrie copiii in perioada de vacanta.
  2. Daca copilul dvs. este destul de mare, il puteti ajuta sa-si gaseasca si un job de sezon. Sa imparta corespondenta, sa mearga in parc cu copilul vecinului, sa plimbe cainele vecinilor. Sa faca voluntariat la o revista, la o companie. Aceste activitati il vor responsabiliza, il vor invata foarte multe lucruri si il vor ajuta sa-si petreaca util timpul liber.
  3. Dati-i "teme" placute. Nu, nu este vorba de temele scrise. Insa, puteti sa-l rugati sa confectioneze un tablou pentru sufragerie. Discutati cu el pe tema respectiva, cumparati ceea ce aveti nevoie, faceti proiectul si puneti-l la treaba. Va fi incantat si preocupat, in acelasi timp. La sfarsitul muncii, il puteti plati simbolic si ii puteti da alta sarcina creativa si distractiva.
  4. Un alt proiect care prinde la scolari este acela de a realiza un film sau un album foto, pe o anumita tema, de vacanta. Aveti nevoie de o camera video, simplu de folosit, sau de un aparat foto. Alegeti impreuna cu copilul vostru o tema precum: activitati de vacanta, sporturi de vara, animale de casa etc. Impreuna, trebuie sa stabiliti un set de intrebari pe care copilul dvs. sa le adreseze celor intervievati. Astfel, in plimbarile lui prin parc, copilul isi poate aduma materiale si poate crea filmuletul sau albumul foto stabilit. Acest gen de activitate este foarte benefic pentru scolari deoarece le dezvolta abilitatile de comunicare, creativitatea, increderea in propriile lor forte. Poate colabora pentru realizarea lui cu fratii sai sau cu cei mai buni prieteni.
  5. Un dosar cu cercetari. Este imposibil ca, copilul vostru, sa nu fie atras de ceva anume, sa nu aibe o pasiune pentru un artist, un sport, un animal, un sciitor etc. Convingeti-l sa cerceteze pasiunea in cauza si sa creeze un dosar cu informatii. Internetul, cartile din biblioteca il pot ajuta in obtinerea informatiilor. Impreuna, puteti stabili planul cercetarii, pasii care trebuie urmariti. Cercetarile il vor ajuta pe copil sa se organizeze, sa se implice si sa invete sa separe informatiile, sa se documenteze.

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro