Cont personal

Cultura electronica la scolari - PRO sau CONTRA?

autor: Sebastian Stefan

 
Similare
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Tensiunea arteriala reprezinta presiunea cu care sangele circula prin vasele de sange. Valorile...
 
Soneria insista cu zbarnaitul strident. Tresar. Arunc privirea spre geam -  bezna....
 
Orice parinte stie ca nu e deloc usor sa-i inveti pe copii bunele maniere. Dar cu siguranta...
 
La nastere, mintea unui copil este ca o carte nescrisa, cu pagini albe. Peste 20 de ani va fi...
 
Taguri: copii  carti    calculatorul  online  internet 
Cu toate ca in zilele noastre majoritatea copiilor prefera sa foloseasca calculatorul pentru cat mai multe activitati, acestia nu ignora lecturile clasice sau site-urile cu continut culturar. Desigur, numarul lor nu este foarte mare, mai ales in Romania insa reprezinta un inceput al promovarii culturare prin intermediul solutiilor digitale.
   
Calculatorul are intr-adevar o serie de calitati pe care le poate oferi fata de obisnuitele carti. Accesibilitatea, diversitatea si intimitatea sunt doar cateva dintre aceste calitati. Conectarea la internet si eventual la site-urile de specialitate permit copiilor descarcarea de carti in format digital fie de pe calculatorul personal, telefonul mobil sau chiar de pe playerul de muzica cu ecran LCD. Prin urma ideea preconceputa ca tinerii pierd timpul in fata calulatorului se poate dovedi de multe ori gresita.

Intr-adevar o parte din timpul petrecut in fata computerului este dedicat e mail-urilor, site-urilor de social networking sau de jocuri dar exista si o parte pe care o petrec, indiferent daca planuit sau nu acaparand noi informatii, fie ele de pe wikipedia sau alte site-uri informative ori, cum am mentionat mai sus, din carti digitale.
   
Este inutil sa negam importanta si calitatile formatului digital atunci cand vine vorba de arta dar nici sa incurajam numai folosirea calculatorului. Prin urmare, copii trebuie sa isi petreaca o parte din timpul lor accesand informatile culturare online dar asta nu inseamna ca nu ar mai trebui citite carti sau manualele scolare. Aceste doua extreme trebuie imbinate astfel incat accesul copiilor la cultura sa devina aproape nelimitat. Puteti incuraja parcurgerea unui mic rezumat al unei carti clasice online dar numai atat timp cat, la un moment dat v-a parcurge si cartea in sine. Internetul este o mare plina de informatii, si ar fi foarte pacat sa  ignoram o astfel de sursa. La fel ca multe alte lucruri, timpul petrecut pe internet se poate dovedi o activitate atat benefica cat si amuzanta, atunci cand este folosit corespunzator, in acest scop.
   
Inevitabil, internetul si calculatorul va fi folosit pentru mult mai multe activitati din diverse arii, insa depinde de noi cum vom lasa acest lucru sa evolueze. In momentul de fata exista nenumarate surse de informatii, cum ar fi biblioteci online, expozitii de arta online (care de altfel nu se compara cu o expozitie reala, dar ofera oportunitatea de a fi vizionata si de cei care nu isi permit acest lucru in realitate) si multe alte informatii. Daca toata aceasta parte culturala a internetului ar avea promovarea necesara atunci  unii oameni nu ar mai avea idei preconcepute iar copii ar putea sa petreaca chiar mai mult timp in fata calculatorului in acest scop.
Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro