Cont personal

Bicicleta, primul vehicul autopropulsat al copilului!

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
Pentru cei care urmează un ciclu lung de şcolarizare, intrarea la liceu constituie un...
 
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Taguri: bicicleta  copil  copii  reguli  de  circulatie 
Bicicleta este cadoul pe care si-l doreste orice baiat, inca de cand isi da seama ca poate sa pedaleze mai repede decat poate merge. Dar bicicleta nu este o jucarie. Pentru o calatorie fara pericole, nu este de ajuns sa stii sa pedalezi. Este nevoie sa stii regulile de circulatie, sa ai echipament de protectie corespunzator si sa fii tot timpul cu ochii in patru.

Este pregatit sa mearga singur?

Cum puteti sti daca copilul dumneavoastra este pregatit sa mearga singur pe bicicleta, fie chiar si in parc sau intr-un spatiu special amenajat pentru asta? Trebuie sa fiti atenti la cateva mici detalii legate de abilitatile sale atunci cand este in sa. La 6-7 ani, atunci cand cei mai multi mici vitezomani incep sa mearga pe bicicleta, parintii nu trebuie sa ii lase sa mearga singuri pana nu observa ca:
  • reusesc sa mearga drept, fara zig-zaguri, mentinand o directie pe care si-o propun;
  • pot sa tina ghidonul cu o singura mana, ridicand-o pe cealalta orizontal, pentru a semnaliza directia in care vor sa se deplaseze;
  • sunt capabili sa arunce o privire rapida in urma, pentru a se asigura, fara sa piarda directia de deplasare;
  • franeaza si merg la relanti fara sa isi puna picioarele pe jos.
Daca copilul reuseste sa-si stapaneasca bicicleta astfel, parintii pot sa inceapa sa il lase sa pedaleze singur prin parc, supravegheat de la distanta. Desigur, aici continua antrenamentul, pentru ca deocamdata nu este pregatit sa mearga pe strada sau pe trotuar neinsotit.

Protectia inainte de toate

Toti trebuie sa cunoastem si sa respectam regulile de circulatie, fie ca suntem pietoni, pe bicicleta sau la volan. Culoarea rosie ramane culoare rosie pentru toti participantii la trafic. Este important ca micutul sa stie regulile de baza pentru a minimiza pericolele, atat pentru el cat si pentru ceilalti. De asemenea, trebuie sa deprinda si codul rutier al ciclistilor, spre exemplu, sa se obisnuiasca sa semnalizeze schimbarea de directie ridicand bratul orizontal cu suficient de mult timp inainte sa vireze. Nu in ultimul rand, trebuie sa se protejeze, pentru ca, dupa cum stim toti, va cadea de destule ori de pe bicicleta, pana va deveni maestru in conducerea ei. Casca de protectie, cotierele si genunchiere nu trebuie sa lipseasca. Nu uitati, "Niciodata fara casca!", deoarece aceasta poate face diferenta intre un accident grav si cateva zgarieturi. Acest sfat se aplica tuturor. Si parintii ar trebui sa poarte casca atunci cand pedaleaza alaturi de copilul lor. Ce exemplu ii pot da, daca pentru ei nu se aplica aceleasi reguli?

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro