Cont personal

5 sporturi ideale pentru copilul dumneavoastra

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Taguri: sporturi  copilul  vacanta  parinti  sport 

Daca va intrebati care este sportul potrivit pentru prichindel dumneavoastra, de la ce varsta este indicat sa-l indrumati catre o activitate fizica si mai ales ce beneficii pot avea pentru cel mic diversele tipuri de antrenament, iata un top al celor mai recomandate exercitii  sportive.

1. Natatia

Varsta de debut indicata in general este de 4-5 ani. Copilasii prescolari se pot antrena in sedinte de maximum  o ora, de doua ori pe saptamana.
Ca avantaje ale practicarii acestei activitati, puteti lua in calcul mai multe aspecte, atat de ordin fizic (intareste musculatura, dezvolta armonios corpul, creste capacitatea pulmonara), cat si de nivel psihic (reprezinta un sport ideal pentru copilasii nervosi, stresati, agitati). Echipamentul necesar este minimal (casca, slip, ochelari speciali si papuci pentru bazin).

2. Gimnastica

Fetitele sunt mai atrase de acest sport in care conteaza stilul si eleganta, dar si - in egala masura - performantele si perseverenta. Daca sunteti convinsa ca micuta dumneavoastra are o inclinatie catre aceasta disciplina, o puteti inscrie la cursuri de la 3 anisori. Sedintele vor dura o ora si se vor desfasura cu o frecventa saptamanala.
Gimnastica este un tip de miscare care dezvolta mobilitatea si flexibilitatea, contribuie la obtinerea unei gratii naturale, favorizeaza obtinerea unei coordonari mai bune si intareste spiritul de competitie. 

3. Fotbalul

Sport rezervat baieteilor, fotbalul poate intra in viata micutului dumneavoastra odata cu inceperea gradinitei, adica de la 3 ani. Antrenamentele nu-i vor ocupa mult timp - o data pe saptamana timp de maximum o ora -, dar ii vor dezvolta spiritul de echipa si sociabilitatea, mobilitatea si gandirea tactica, ajutandu-l sa-si sporeasca, treptat, rapiditatea de reactie si rezistenta la efort.

4. Artele martiale

Daca pana la 5 anisori copilul nu si-a manifestat dorinta de a urma niciun sport, este posibil sa-l atraga, totusi, primele sale lectii de judo, karate, ju-jitsu sau alte posibile optiuni din categoria artelor martiale. Disciplina, rigoarea, echipamentul special, ceremonia de care sunt insotite cursurile vor indruma micutul catre o afirmare mai puternica a propriei personalitati, il vor ajuta sa-si infranga temerile si sa se exprime mai bine si ii vor insufla respectul pentru reguli si pentru fair-play. Este recomandat ca lectiile sa dureze aproximativ o ora si sa fie urmate de doua ori pe saptamana.

5. Tenisul

Acest sport este recomandat pentru copilasi mai mari de 4-5 ani, iar antrenamentele se fac tinand cont de faptul ca "elevii" nu sunt complet dezvoltati pentru tenisul de camp. Rachetele sunt mai usoare, terenurile sunt mai mici, iar durata sedintei este redusa la trei sferturi de ora. Tenisul creste indemanarea, viteza si rezistenta, dezvoltand o mai buna coordonare corporala.


Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro