Cont personal

Se poate adapta copilul cerintelor clasei pregatitoare?

autor: Tatiana Tuta

 
Similare
Pentru cei care urmează un ciclu lung de şcolarizare, intrarea la liceu constituie un...
 
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Odata cu inceperea scolii, multi parinti sunt tentati sa suplimenteze ratia zilnica a scolarului...
 
In perioada de copil mic si prescolar are loc o incetinire a ritmului de crestere si o...
 
Alimentatia scolarului trebuie sa indeplineasca, in general, aceleasi reguli ca si la varsta...
 
Taguri: scolar    scoala    clasa  pregatitoare 
Clasa pregatitoare reprezinta pentru multi copii o adevarata povara. Parintii se afla neputinciosi in fata inscrierii copilului la clasa pregatitoare, dorindu-si totodata sa mai amane acest moment, considerand ca propriul copil este inca destul de mic pentru a urma cursurile acestui tip de clasa. Colegii de la www.bebelu.ro ne vorbesc despre aceste aspecte.
Trecerea brusca de la gradinita la scoala facuta mai devreme cu un anisor poate marca existenta copilului. In cazul in care copilul nu implineste varsta de sase anisori exact in momentul in care ar trebui sa se faca inscrierea, ca o conditie obligatorie a programului, parintii au optiunea fie de a amana cu inca un an trecerea de la gradinita la scoala, fie de a-l inscrie mai inainte. Pentru a-si da seama daca este sau nu pregatit sa urmeze cursurile clasei pregatitoare parintii trebuie sa urmareasca comportamentul, atitudinea si nivelul de dezvoltare al copilului.

In cazul in care copilul a capatat deprinderi despre viata si societate, stie cum sa se comporte intr-un mediu nou, este sociabil, si-a insusit cunostintele predate de educatoare in gradinita vei putea face incercarea de a-l inscrie la clasa pregatitoare.

Cu toate acestea, ori de cate ori vine vorba despre analiza copilului in ansamblul sau, parintii nu trebuie sa lase deoparte nivelul de dezvoltare emotional al acestuia. Un copil timid, cu probleme de integrare in colectivitate, dornic de dragostea parinteasca nu se poate adapta cu usurinta colectivului noi, precum si cerintelor diferite din cadrul clasei pregatitoare.

Mai inainte de a-l inscrie la clasa pregatitoare este nevoie sa va asigurati ca invatatoarea reprezinta un adevarat model de conduita, nu este severa exagerat si nici nu incalca regulile dezvoltarii morale ale copilului. In timpul clasei pregatitoare, invatatoarea trebuie sa aiba abilitatea de a fi blanda, indulgenta, comunicativa cu copiii de varste atat de mici, sa cunoasca jocuri atractive si sa ii introduca usor in atmosfera mediului scolar.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro