Cont personal

Cum rezolvam problemele copilului de la scoala?

autor: Echipa GP

 
Similare
Pentru cei care urmează un ciclu lung de şcolarizare, intrarea la liceu constituie un...
 
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Poate ca acum 20 ani era mult mai greu sa gasim o jucarie care sa stimuleze creativitatea...
 
Pe vremuri oamenii isi pierdeau dintii de tineri, dantura se ingalbenea si se inegrea si...
 
Tensiunea arteriala reprezinta presiunea cu care sangele circula prin vasele de sange. Valorile...
 
Taguri: probleme  la  scoala  probleme  cu  colegii  scolar  colegi 
Toti parintii isi doresc ca micutul lor sa fie apreciat de toti, inclusiv de colegii sai de scoala. Din nefericire, acest lucru nu este valabil in toate cazurile. Iata cateva detalii pentru a va da seama daca cel mic a cazut victima rautatii tovarasilor de clasa sau a elevilor mai mari si cateva trucuri pentru a-l scapa din aceasta situatie neplacuta, care ii afecteaza respectul de sine si echilibrul emotional.

Cum identificati problema
Atunci cand cel mic nu va spune direct ca a cazut prada agresiunii si persecutiei unor "lideri" care se impun prin violenta, iata care ar putea fi semnele dupa care sa-i recunoasteti calitatea de victima.

Va vorbeste constant despre un coleg
Juniorul dumneavoastra va povesteste mereu despre un coleg puternic si respectat, in grupul caruia ar vrea sa intre, dar din care este constant alungat. Sentimentele sale sunt impartite intre un soi de stima si o oarecare spaima. Va puteti da seama, fara prea multe explicatii, ca acel faimos coleg este un manipulator care atrage si valorizeaza cativa colegi pentru a-i putea domina mai usor...

Un alt parinte sau coleg va atrage atentia
Daca un parinte sau un coleg de scoala al copilului va vorbeste despre existenta unor evenimente de violenta in curtea scolii sau un coleg de clasa al juniorului dumneavoastra va confirma ca se intampla unele lucruri necurate, ascultati-le cu atentie observatiile.

Isi schimba cercul de prieteni si se inchide in sine
Daca are, dintr-o data, alti amici, refuza sa mearga la scoala sau manifesta tulburari ale somnului, copilul dumneavoastra intampina in mod evident probleme de integrare in cercul scolar si trebuie sa verificati despre ce e vorba.

Cum se ajunge in astfel de situatii
Persecutiile la care sunt supusi cei mici de colegii lor sunt justificate, de cele mai multe ori, de o caracteristica aparte, diferita a victimelor. Acesti copilasi au fie un defect, fie o trasatura fizica sau de personalitate care iese in evidenta: sunt mai grasuti, roscati, balbaiti, timizi etc. De asemenea, victimelor le lipseste capacitatea de comunicare si nu stapanesc prea bine "codul universal" de transmitere a mesajelor intre copii.

Cum reactionati?
  • Dominati-va sentimentele de furie atunci cand descoperiti ca micutul dumneavoastra este o victima.
  • Incercati sa-i puneti copilului intrebari, pentru a afla cum s-a ajuns in aceasta situatie si care sunt caracteristicile ironizate de colegii sai.
  • Discutati cu profesorii sau cu dirigintele si vorbiti cu parintii "calaului".
  • Invatati-va juniorul sa-si trateze cu indiferenta agresorul. Acesta, neobtinand nicio reactie atunci cand va insulta copilul, il va lasa, pana la urma, in pace.
  • Aratati-i cum sa-si puna in valoare talentele, pentru a deveni, din victima, idol. Ierarhiile celor mici sunt, din fericire, schimbatoare.
  • Sugerati-i sa-si gaseasca aliati. Este mai bine sa fie inconjurat de prieteni pe drumul spre scoala si de la scoala spre casa.Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro