Cont personal

Ce tip de inteligenta are copilul dumneavoastra?

autor: Echipa GP

 
Similare
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Poate ca acum 20 ani era mult mai greu sa gasim o jucarie care sa stimuleze creativitatea...
 
Pe vremuri oamenii isi pierdeau dintii de tineri, dantura se ingalbenea si se inegrea si...
 
Taguri: inteligenta  scoala  copil  instincta  comunicare 
Howard Gardner, autorul mai multor studii de psihologie de succes, a pus la punct teoria inteligentelor multiple, care sustine ca toate fiintele umane se nasc cu mai multe niveluri de inteligenta, ce pot fi intarite prin studiu sau exercitiu sau, dimpotriva, pot fi ignorate si neglijate. Astfel, numai una sau cateva dintre cele 8 tipuri identificate devin primordiale, punand in umbra restul posibilitatilor de auto-dezvoltare.
Aflati care tip de inteligenta este mai dezvoltata la copilul dumneavoastra, pentru a-i putea cultiva pasiunile si capacitatile innascute si pentru a-i intelege mai bine dorintele, nevoile, visurile.

Inteligenta lingvistica
Copilul cu o astfel de abilitate are o sensibilitate speciala pentru nuante si o aplecare inspre utilizarea corecta si elevata a limbajului si pentru logica lingvistica. Ii place sa citeasca, adora sa scrie si are talentul de a va incanta cu povesti fabuloase. Are o buna memorie a numelor, a locurilor, a datelor si a intamplarilor.

Inteligenta logica si matematica
Puteti recunoaste un copil cu astfel de inteligenta prin abilitatea sa de a rationa deductiv, de a identifica notiunile abstracte si a jongla cu variate concepte. Copilasul inzestrat cu inteligenta de tip logic este atras de stiintele exacte, de calculator si de sporturile mintii.

Inteligenta spatiala
Presupune capacitatea de a gandi in imagini, de a plasticiza si de a reda prin comparatii sugestive, prin asocieri de figuri si culori, o idee. Copiii cu inteligenta vizual-spatiala sunt atrasi de forme, culori, modalitati de a reda grafic ganduri si idei.

Inteligenta muzicala
Se traduce printr-o mare sensibilitate la tot ceea ce inseamna sunet, melodie, ritm etc. Copiii incadrati in aceasta categorie sunt atrasi de armoniile naturale, asculta cu pasiune genuri diferite de muzica si se simt tentati de a compune la randul lor.

Inteligenta kinestezica
Inseamna dezvoltarea capacitatilor atletice, atractia fata de sport si fata de activitatile fizice de orice fel, desfasurate in mod riguros. Acesti copii sunt disciplinati, se exprima foarte bine prin gesturi si isi gestioneaza foarte bine abilitatile, fiind constienti ca, pe langa inzestrarea naturala, este necesar un permanent antrenament.

Inteligenta interpersonala
Copiii care isi manifesta primordial acest gen de inteligenta se simt bine in cadrul unor grupuri largi de oameni si inteleg motivatiile, sentimentele si intentiile celor din jur. Sunt buni comunicatori, se dovedesc extrem de sociabili, creeaza cu usurinta relatii si stiu sa convinga, sa negocieze si sa seduca pe cei din jur.

Inteligenta intrapersonala
Astfel de copii sunt experti in auto-cunoastere, au instinctul propriilor limite, capacitati si posibilitati si sunt atrasi de domenii profunde, ca filozofia si religia. De obicei, sunt niste personalitati introvertite, deoarece sunt orientati catre lumea interioara, si nu catre universul exterior.

Inteligenta naturalista
Cei care se nasc cu acest tip de inteligenta puternic pus in valoarea se simt atrasi de natura, iubesc animalele, viata in aer liber si vor sa afle cat mai multe lucruri despre mediul inconjurator. Sunt interesati de lumea naturala si de fenomenele ei si vor sa descopere singuri secretele naturii.

 Te asteptam in  Scolarul pentru a ne spune ce tip de inteligenta are copilul tau!Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro