Cont personal

Ce sunt tulburarile de invatare?

autor: Echipa GP

 
Similare
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Poate ca acum 20 ani era mult mai greu sa gasim o jucarie care sa stimuleze creativitatea...
 
Pe vremuri oamenii isi pierdeau dintii de tineri, dantura se ingalbenea si se inegrea si...
 
Soneria insista cu zbarnaitul strident. Tresar. Arunc privirea spre geam -  bezna....
 
Taguri: invatare    scoala    copil    invatat    elev    tulburari 
Momentul cand copilul dumneavoastra merge pentru prima oara la scoala poate fi unul emotionant. Deja caietele si cartile au fost cumparate, are un birou nou, unde sa isi poata face in liniste temele, ghiozdanul viu colorat este mult mai incapator decat ar fi nevoie, toate sunt gata pentru a pasi impreuna in aventura care se numeste „scoala”. Dar ce putem face atunci cand invatatul si temele sfarsesc seara de seara cu plansete si tipete, motiv de epuizare atat pentru copil cat si pentru parinti

Ce inseamna  o tulburare de invatare?

Desi pot parea o afectiune a secolului al XXI-lea, tulburarile de invatare au fost descrise pentru prima oara in 1963, de un grup de cercetatori din Chicago, condus de doctorul Samuel Kirke. Dar ce inseamna tulburarile de invatare? Conform definitiei acceptate de lumea medicala, acestea sunt o problema aparuta in modul in care creierul primeste, organizeaza, intelege sau utilizeaza informatia. Aceasta nu are nicio legatura cu inteligenta. 

Multi dintre cei care sufera de tulburari de invatare au un IQ egal sau mai mare decat media indivizilor de aceeasi varsta. Un lucru putin stiut este ca foarte multi oameni sufera intr-o forma sau alta de dificultati de invatare. Se poate spune ca este posibil ca in fiecare clasa din fiecare scoala sa existe doi-trei copii care au tulburari de invatare. Ceea ce este destul de mult.

Tulburari de invatare pe familii:

Cuvinte
Dislexia – reprezinta o afectiune la citire. Dislexicul identifica imaginile, intelege cuvintele in vorbire, dar este incapabil sa stabileasca un sistem prin care sa recunoasca cuvintele scrise.

Disfazia – este o intarziere importanta in limbaj: cuvintele sunt articulate cu dificultate, probleme in diferentierea sunetelor, greseli gramaticale importante, care insotesc adesea dificultati de lectura.

Motricitate
Dispraxia – este o problema de coordonare motorie. Copilul dispraxic se impiedica des, rastoarna totul, are dificultati la imbracare, nu-si gaseste niciodata lucrurile, nu se poate organiza.

Cifre
Discalculia – reprezinta dificultatea de a calcula si de a reprezenta o cantitate exprimata printr-o valoare numerica, o forma geometrica, de a citi ora sau de a aprecia distantele.

Concentrare
Deficit de atentie, cu si fara hiperactivitate – reprezinta dificultatea de a pastra atentia pentru perioade mai scurte sau mai lungi de timp. 

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro