Cont personal

Un scolar care nu reuseste sa se organizeze

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezint─â con┼čtiin┼úa imaginii de sine a individului, a┼ča cum este perceput─â...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
Pentru cei care urmeaz─â un ciclu lung de ┼čcolarizare, intrarea la liceu constituie un...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Taguri: scolar  scoala  organizare  parinti 
Uneori aveti impresia ca scolarul dumneavoastra este depasit de evenimente. Nu ajunge niciodata sa isi termine temele la timp, biroul lui este intr-o dezordine cumplita si, una peste alta, trebuie sa fiti mereu acolo sa va asigurati ca reuseste sa termine tot ce are de facut pentru scoala de a doua zi. Exista cateva trucuri pentru a pune la punct un program, la finalul caruia copilul dumneavoastra se va organiza mult mai bine.

De ce?
Daca a inceput scoala avand aceste probleme de organizare, este posibil ca, obisnuit cu aceasta situatie, sa nu mai doreasca sau sa nu mai poata sa o schimbe. Asa ca va continua pe aceasta transa. In alte cazuri, la originea acestei lipse de organizarea poate fi un eveniment perturbator. Oricare ar fi motivele care l-au adus aici, este imperativ ca parintele sa preia controlul organizarii lui pentru scoala, pentru ca lucrurile sa nu se agraveze atat de tare, incat sa nu se mai poata face nimic.

Cum ar trebui sa procedez?
Dumneavoastra sunteti acolo pentru a-i veni in ajutor intr-o perioada destul de dificila pentru el, o perioada in care trebuie sa invete sa se adapteze la noile conditii, la noile cerinte carora trebuie sa le faca fata. In plus, chiar daca nu spune nimic, faptul ca nu reuseste sa se organizeze la fel de bine ca ceilalti il supara, si acest lucru poate avea consecinte in viitor. Pentru inceput, trebuie sa se dezvete de obiceiurile proaste pe care le-a deprins. O solutie care functioneaza este sa stabiliti impreuna un program, pe care sa il afisati in camera lui sau in bucatarie, si pe care trebuie sa-l urmeze. Puteti sa ii permiteti sa isi aleaga singur ordinea in care rezolva sarcinile pe care le are: mananca, isi face temele, se joaca, se uita la televizor sau oricare alta ordine. 

Important este rezultatul 
Explicati-i ca aceasta organizare nu este o metoda de a-l pedepsi, ci o modalitate de a castiga timp. Va ajunge sa faca ceea ce ii place mai repede si mai mult decat pana acum, daca reuseste sa isi faca temele pentru a doua zi in timp util. De asemenea, trebuie sa stie ca programul nu este neaparat batut in cuie, atat timp cat activitatile importante sunt rezolvate in fiecare zi. El trebuie sa simta ca lucrurile nu sunt definitive, in functie de cum evolueaza pe parcursul anului scolar, si ca aceasta corvada nu se va continua la nesfarsit. Cel mai important, nu faceti dumneavoastra temele in locul lui. Rolul dumneavoastra este sa-l faceti sa se descurce singur, nu trebuie sa-l transformati intr-un asistat.

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro