Cont personal

Temele de la scoala! Singur sau cu parintii?

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
Pentru cei care urmează un ciclu lung de şcolarizare, intrarea la liceu constituie un...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Taguri: teme    copil    la  scoala    parinti    probleme 
Temele de acasa nu sunt foarte placute pentru copii. Majoritatea parintilor fac eforturi mari pentru a-si convinge copiii sa-si faca temele singuri si in timp util. Si pentru a usura aceasta etapa, Ghidul-parintilor.ro va ofera cateva sfaturi utile.
In primul rand, trebuie sa stabiliti un program clar pentru lectiile copilului dvs. Mai exact, in functie de orarul scolar, copilul trebuie sa aibe un timp alocat temelor pentru acasa. Programul nu trebuie sa fie nici foarte lung dar nici intrerupt de alte activitati distractive. 

Programul de lectii trebuie sa se desfasoare in liniste, intr-o incapere aerisita, fara televizor, calculator sau fara alti membrii ai familiei.

Este important ca, copilul sa fie odihnit in momentul in care incepe sa-si faca temele pentru acasa. Asa ca, oferiti-i copilului cateva ore pentru odihna, inainte de a incepe pregatirea temelor.

Faceti impreuna un mic sumar al temelor pentru a doua zi. Sfatuiti-va copilul sa inceapa cu problemele/temele cele mai dificile si cele mai grele. Astfel, copilul va avea rabdare mai multa in rezolvarea lor.

Copiii trebuie sa-si faca temele singuri. Asta este responsabilitatea lor. Parintii trebuie doar sa ajute acolo unde copiii nu inteleg si sa le verifice temele. 

Este foarte important ca parintii sa explice problemele copiilor cu multa rabdare, pe intelesul lor, fara sa-i faca pe acestia sa se simta jigniti sau neputinciosi. 

Explicati-i copilului de ce trebuie sa-si faca temele singur. Acesta trebuie sa inteleaga ca in viata va gandi singur. Copilul trebuie sa aibe incredere in propriile forte, sa depuna efort intelectual pentru a rezolva o problema, pentru a termina un desen sau pentru a face o compunere. Mereu se va confrunta cu astfel de probleme si trebuie sa le faca fata singur. 

Temele nu se negociaza. Sunt foarte multi parinti care isi mituiesc copiii sa-si faca temele doar pentru a scapa de certurile din casa. Total gresit! Copilul trebuie sa-si faca temele pentru ca este treaba lui. Explica-i ca si tu ai responsabilitati, si ceilalti membrii ai familiei. Tot astfel, si el trebuie sa si le respecte pe a le lui.

Nu gaditi in locul copilului. Foarte multi parinti isi pierd rabdare si sunt tentati sa faca ei temele copiilor lor. Odata scapata de sub control aceasta situatie, este greu sa mai reveniti pe calea normala. Copilul va va santaja mereu, refuzand sa gandeasca singur.Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro