Cont personal

Scolarul si problemele scolare

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
Pentru cei care urmează un ciclu lung de şcolarizare, intrarea la liceu constituie un...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Taguri: scolar  scoala  profesori  parinti  teme  note  esec 
Copiii care nu se pot adapta la exigentele scolii in care au fost inscrisi sau ale liceiului la care au fost repartizati cad adesea prada esecului scolar: obtin note proaste la majoritatea materiilor, sunt in pericol de corigenta macar la o disciplina sau, mai grav, pot fi amenintati cu repetentia. Din aceasta pricina, copilul incepe sa lipseasca, acumuleaza absente si poate fi exmatriculat din pricina absenteismului. 

Si totusi, aceste cazuri sunt rare. Majoritatea copiilor care nu se integreaza in mediul scolar si nu pot tine pasul cu progresul educational cerut de exigentele institutiei prezinta numai unele dintre caracteristicile de mai sus. Oricum ar fi, parintii trebuie sa-i urmareasca scolarului evolutia si sa isi puna semne de intrebare cand observa mai multe incompatibilitati sau probleme pe care copilul sau adolescentul le intampina. 
Iata cateva dintre criteriile pe care trebuie sa le luati in calcul pentru a decide daca cel mic (sau mare) are dificultati scolare sau disciplinare care pot conduce la un esec de proportii:
  • Are note mici la majoritatea materiilor.
  • Rezultatele sale scolare sunt slabe doua semestre consecutiv.
  • Copilul este lipsit de motivatie si de dorinta de a invata. Copilasii care nu prezinta nici un interes pentru disciplinele studiate sunt cei mai expusi problemelor si au frecvent rezultate proaste la invatatura. Ei incep sa urasca mersul la scoala, nu-si mai fac temele si pot chiuli la materiile pe care le considera cele mai nesemnificative sau mai grele.
  • Copilul dovedeste o lipsa de incredere in propriile forte. Fiind constient ca rezultatele sale sunt slabe, ajunge sa nu mai vrea sa regleze decalajul existent intre cunostintele sale si exigentele profesorilor. Astfel, ii scade chiar respectul de sine si se considera prea putin pregatit pentru scoala in general.
  • Nu intelege de ce nu poate obtine note multumitoare. De aceea, este bine sa incercati sa dialogati cu el si sa aflati ce anume il impiedica sa tina pasul cu ceilalti.
  • Se plictiseste la ore. Acest lucru poate aparea din lipsa de interes pentru notiunile predate sau din cauza faptului ca informatiile prezentate nu corespund asteptarilor sale. Acest caz este relevant pentru copiii precoce. Cateodata, genialitatea nu este sinonima cu reusita.
  • Unii copii se comporta agresiv fata de autoritatea profesorala, aruncand vina esecului lor asupra cadrelor didactice.
  • In unele cazuri, copilasii pot avea un fond depresiv. Izolarea sociala, scaderea motivatiei si lipsa de incredere in sine pot reprezenta semnele unei depresii.
  • Alti micuti nu mai vor sa mearga la scoala, confundand institutia in sine cu propriul esec educational. 
  • Nu se integreaza in mediul scolar, nu leaga prietenii cu colegii, se izoleaza si se retrage in sine.


Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

<mySQL> : Conexiune nereusita la serverul de baze de date localhost!

Ne pare rau pentru inconvenient dar momentan baza de date nu este disponibila.
Va rugam incercati mai tarziu.

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro