Cont personal

Jocuri creative care fac scoala mai usoara si mai frumoasa

autor: Maria L.

 
Similare
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Poate ca acum 20 ani era mult mai greu sa gasim o jucarie care sa stimuleze creativitatea...
 
Pe vremuri oamenii isi pierdeau dintii de tineri, dantura se ingalbenea si se inegrea si...
 
Soneria insista cu zbarnaitul strident. Tresar. Arunc privirea spre geam -  bezna....
 
Taguri: jocuri  creative    scoala    copil    poveste    invatat 
Copiii invata cel mai bine si cel mai usor prin joc. Si daca la scoala nu exista foarte multe momente de genul acesta, dvs., acasa, puteti organiza foarte multe jocuri cretive pentru copilul dvs. care sa-l ajute sa invete si sa se distreze. Noi va oferim cateva idei de jocuri prin care va puteti ajuta copilul sa invete si sa iubeasca scoala. Dvs. puteti inventa mult mai multe decat noi!

Panoul de ... noutati

Luati un carton, suficient de mare, pe care trebuie sa-l impartiti in 5 coloane. Fiecare coloana reprezinta o zi din saptamana. Panoul va semana cu un orar personal de ... noutati. Impreuna cu copilul dvs. trebuie sa scrieti un lucru interesant pe care copilul dvs. l-a aflat la scoala, in ziua respectiva. Astfel, veti afla ce anume i-a atras atentia copilul dvs., in ziua respectiva. In functie de ceea ce a retinut acesta, va puteti cunoste copilul mai bine. Stimulati-l sa adune cat mai multe noutati si la un numar de n noutati il puteti premia cu o iesire la film. 

Lectii ... de poveste

Incercati sa creati din fiecare lectie a copilul dvs. o poveste. La matematica, de exemplu, trebuie sa invete inmultirea pentru a putea calcula singur de cati banuti isi poate cumpara jucarii. La limba romana puteti asocia poeziile/lectiile cu o poveste haioasa despre autorul respectiv. La geografie puteti sa-i aratati poze din zonele pe care trebuie sa le invete. Fiecare lectie trebuie legata de „ceva special” pe care doar dvs. il puteti gasi pentru a stimula curiozitatea si entuziasmul copilului.

Materiale ajutatoare

Daca lectiile din manuale sunt mai sobre si mai plictisitoare, puteti sa-i oferiti copilului un album cu subiectul respectiv, un film istoric pe DVD, un documentar despre teoriile din fizica. Din fericire, internetul ne ofera numeroase solutii interesante pentru a putea sa conturam intr-un mod pozitiv lectii copiilor nostri. Nu trebuie decat sa cautam si sa alegem corect.

Concursuri de cultura generala

N-ar strica ca la fiecare sfarsit de saptamana sa organizati niste concursuri de cultura generala, din materia pe care copilul a studiat-o in saptamana respectiva. Incurajati-va copilul sa invete cat mai bine pentru a raspunde corect la toate intrebarile si pentru a-l premia. Notati intrebari din toate materiile pe biletele si puneti-l apoi sa traga la sorti. Cumparati premii care sa-l stimuleze sa invete cat mai bine.

Mult succes!

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro