Cont personal

Inscrierile in clasa pregatitoare au inceput!

autor: Echipa GP

 
Similare
Pentru cei care urmează un ciclu lung de şcolarizare, intrarea la liceu constituie un...
 
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Poate ca acum 20 ani era mult mai greu sa gasim o jucarie care sa stimuleze creativitatea...
 
Tensiunea arteriala reprezinta presiunea cu care sangele circula prin vasele de sange. Valorile...
 
Orice parinte stie ca nu e deloc usor sa-i inveti pe copii bunele maniere. Dar cu siguranta...
 
Taguri: clasa  pregatitoare    inscrieri  la  scoala    copii    copiii 
Astazi, 2 aprilie 2013, au inceput inscrierile in clasa pregatitoare, etapa care va dura pana pe 22 aprilie. Pentru parintii care nu reusesc sa ajunga direct in scoli pentru a-si inscrie copiii, pe site-ul Ministerului Educatiei, acestia vor gasi un formular on-line, pentru inscrierea copiilor lor.
Prima etapa a inscrierilor in clasa pregatitoare va avea loc in perioada 2-22 aprilie, intre orele 8.00 – 20.00 de luni pana vineri si intre orele 8.00 – 13.00 in cursul zilei de sambata. 

Pentru a evita inghesuiala si panica de anul trecut, Inspectorul General al Municipiului Bucuresti Constantin Traistaru afirma ca „Daca sunt mai multi copii, atunci vom aloca mai multe clase in unitatile de invatamant, dar numai in limita spatiului disponibil. Vreau sa-i asigur pe parinti ca toti copiii vor fi cuprinsi in scoala, iar pentru ca inscrierea sa decurga cat mai usor fac precizarea ca aceasta poate fi facuta si on-line. Ii rog pe parinti sa nu se inghesuiasca marti, pentru ca avem trei saptamani la dispozitie, iar in acest interval nu se face reartizarea, ci numai inscrierea.

In cazul in care vor exista si cazuri de parinti care nu vor reusi sa-si inscrie copiii la clasa pregatitoare, inspectoratul se va ocupa personal de ele, prin crearea unor puncte speciale de analiza.

In cazul in care vor fi parinti care vor dori o anumita scoala si daca nu vor fi locuri atunci vor fi cautate solutii prin dialog pentru inscrierea in alt nivel de invatamant. In general pentru situatii speciale si bine conturate potrivit legislatiei in vigoare - numarul de locuri la clasa ar putea fi suplimentat de la 25 la 28”, a mai spus inspectorul.

Parintii pot gasi toate informatiile necesare pe site-ul ISMB. De asemenea, anul acesta, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a suplimentat locurile disponibile clasei pregatitoare cu aproximativ 1.300 de locuri.

A doua etapa de inscriere va avea loc in perioada 8-17 mai 2013.


 

PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro