Cont personal

Importanta invatarii limbilor straine

autor: Sebastian Stefan

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Taguri: limba    limbi  straine  copilul  parinti 
Cat de important este pentru copil cunoasterea unei limbi straine? Este indeajuns sa cunoasca doar o limba straina? Poate doua? Care? De la ce varsta?
Acestea sunt intrebari care apar in mintea parintilor atunci cand se ridica problema studierii unei limbi straine.
   
Intr-adevar, pentru unii copii invatarea unei limbi straine este un proces absolut natural dat fiind faptul ca se pot trage din familii bilingve (parintii de nationalitate diferita, sau stabiliti intr-o alta tara) insa pentru restul este necesar un efot in plus pentru a stapani o alta limba inainte de a merge la scoala (3-7 ani).
   
Insa intrebarea ramane, cat de important este pentru copil cunoasterea unei limbi straine si la ce varsta? Ei bine, aici putem vorbi de doua perioade, cea prescolara in care limba respectiva va fi invatata de la parinti si cea scolara, cuprinsa intre 7 si 18 ani, in care copilul va studia in mod obligatoriu cel putin doua limbi straine la scoala.

Importanta cunoasterii unei limbi straine

Importanta cunoasterii unei limbi straine in perioada prescolara depinde de foarte multi factori, cum ar fi limba invatata sau scopul pentru care doriti sa invatati copilul aceasta limba. Ar fi inutil pentru un copil sa invete chineza daca acesta locuieste in Romania, intr-o familie de romani, insa ar fi foarte important pentru el sa invete aceasta limba daca familia respectiva ar locui in China. Si desigur, intodeauna o alta buna alegere pentru copil este limba engleza deoarece este folosita la nivel international si in cele din urma tot va ajunge sa o studieze.
   
O familie care va decide sa isi invete copilul o noua limba inainte de a merge la scoala va trebui sa fie absolut sigura ca au cunostintele necesare pentru asta. O pronuntie clara si o buna cunoastere a gramaticii sunt necesare. Exista totusi pericolul ca incercarea de a invata doua limbi straine sa ofere un rezultat neasteptat. Copilul poate dezvolta probleme de comunicare, poate deveni confuz foarte usor si va avea dificultati de integrare. In cazul in care acest lucru se intampla este recomandat sa ramaneti la o singura limba, cea de-a doua fiind invata mai tarziu, dupa ce acesta a devenit familiar cu regulile gramaticale si de vorbire.

Metode de studiu

Metodele prin care un copil poate invata o limba straina sunt multe, insa una din cele mai bune este ca un parinte sa ii vorbeasca in limba sa natala, iar altul in limba straina. Astfel copilul va putea face distinctie intre cele doua limbi vorbite stiind ca limba natala trebuie vorbita cu primul parinte iar limba straina cu cel de-al doilea. La inceput poate parea bulversat, amestecand cele doua limbi in conversatie ("Vreau juice", de exemplu) insa cu timpul va observa ca ambele cuvinte (atat juice cat si suc) denumesc acelasi lucru si chiar mai mult, nu le va mai amesteca, fiecare termen fiind asimilat cu parintele care foloseste limba respectiva. Desigur, aceasta metoda cere un sacrifiu destul de mare pentru parintii de aceasi nationalitate.
   
Trebuie tinut minte ca parintele se poate folosi de diferite trucuri pentru a facilita procesul de invatare si a motiva copilul. Programele TV, cantecele, jocurile si chiar cartile sau benzile desenate pot acapara copilul transformand orice metoda de invatare intr-o simpla joaca.
Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro